Citat:
Nix: Ne mogu da verujem... zar niko da napise nesto vise na ovu temu?
A topic mi se bas cini OK, i pomislih da ce biti cak nekoliko strana ali na zalost kako stvari stoje nista od svega toga.
Ajde ljudi u cemu je problem, slobodno komentarisite ukljucite se u diskusiju zar nije diskutabilno?
Samo da napomenem da je ista tema postavljena na Benchmark forumu i upravo videh (za sada) cak tri strane sta reci na to...
Diskusija je krenula pravim tokom, voleo bih da se to desi i na Es.
Video sam tu temu na benchmarku, pretvorila se u obično prepucavanje; ako je to tebi pravi tok nemam ništa protiv, ali na ovom forumu se takva diskusija obično ne toleriše. Ne vidim šta je ovde diskutabilno; naprotiv, mislim da je prilično jasna stvar. Svako treba da definiše svoje potrebe i u skladu s njima da napravi izbor. Cena je jako bitan faktor u celoj priči, ali ne mora biti presudan. Svaka opcija ima svoje za i protiv i ne može se dati neki univerzalan odgovor. Ono što je presudno je pitanje "Šta je meni potrebno?"

Neki kratak odgovor na pitanje iz tvog prvog posta (moje lično mišljenje) bi bio:
Laptop
+ Prenosivost
+ Male dimenzije (tj. zauzima malo prostora)
+ Tišina u radu
+ Kvalitetne i proverene komponente (najčešće, mada ne uvek)
- Cena
- Slabe mogućnosti za nadogradnju (i pogledu komponenti i u pogledu mogućnosti da se lično obavi nadogradnja)
- Često ograničen komfor u radu (opet zavisi od modela)
Desktop
+ Cena
+ Komfor u radu
+ Neograničene mogućnosti za nadogradnju (koju često i sam korisnik može da obavi na jednostavan način)
- Dimenzije
- Buka
- Mogući problemi pri nadogradnji (mač sa dve oštrice

)
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 14.05.2006. u 10:53 GMT+1]