[ mdax @ 04.05.2006. 21:57 ] @
Ako u Dev C++ kompajliramo najednostavniji program, recimo Hello World! i isti takav program kompajliramo u Visual Studio (Visual C++ 6.0) dobicemo veci kod kod Visal C++.

Recimo kod Dev C++ bice oko 4 kb, a kod Visual C++ oko 20-tak.
OK kod Visual C++ ukljucuju se neke run-time biblioteke valjda, a sta je sa Dev C++?
Koji je brzi od ova dva kompajlera odnosno ko od ovih kompajlera generise brzi kod?
[ NrmMyth @ 04.05.2006. 23:04 ] @
Po brzini bi se uvijek kladio na VC++ iako nisam siguran.

To oko velicine datoteke sve ovisi o switchevima.
Pretpostvljam da si u Dev-Cpp stripao exe, no jesi li napravio sa VC++ "Release" verziju?
[ z@re @ 05.05.2006. 00:42 ] @
Vjerovatno nije, pa u VC++ emitiranju dobije i debug simbole.

Usput, ne bi se kladio da je VC++ brzi, barem ne za STL.
[ cynique @ 05.05.2006. 01:50 ] @
Generating small executables with Visual C++

Creating Small Win32 Executables - Fast Builds
[ leka @ 10.05.2006. 11:29 ] @
Nisi nam dao detalje kompajliranja, ja mogu bez frke da podesim tvoj Dev-C++ projekat da da ogroman executable. Poenta mog teksta je sledeca: poredjenje Dev-C++ (tacnije MinGW) vs Visual C++ (tacnije MS C/C++ Compiler) ima smisla samo ako su im dati isti parametri. A i onda cak nema smisla, jer mnogo stvari zavisi sta ima u bibliotekama koje se koriste... Ja se ne bih osvrtao na velicinu izvrsnog fajla, vec bih fokus stavio na brzinu izvrsavanja, i kako aplikacija radi sa resursima (sto manje resursa zauzeto - bolje).
[ mdax @ 31.05.2006. 22:37 ] @
Sobzirom da je podešen na REALIZE znači da daje izvršni fajl bez debuga, a i shvatio sam što je veći izvršni program.
Hvala vam momci!