[ codemaster @ 05.05.2006. 13:25 ] @
Nije mi uspelo da pajpujem lame i cdparanoia. Nasao sam cd2mp3 (http://www.freshports.org/audio/cd2mp3), zanimljiv programcic, koji prebaci cd u mp3, a koristi lame i dagrab. Ali, nije mi uspelo
Code:
cdparanoia -Bv | lame -h - -
Gde gresim? I sta znaci u ovom slucaju „-”, tj stdin i stdout? Da li je moguce pajpovati?

[Ovu poruku je menjao codemaster dana 05.05.2006. u 14:32 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 05.05.2006. 13:38 ] @
Odgovor na tvoje pitanje oko - je da u ovom slucaju (kod lame) znace i jedno i drugo. Pogledaj man lame:
Citat:

To read from stdin, use "-" for <infile>. To write to stdout, use a "-" for <outfile>.

Medjutim, ovo nece da moze jer cdparanoia pravi fajlove, mozda kad bi dodao opciju -w (man cdparanoia):
Citat:

-w --output-wav
Output data in Micro$oft RIFF WAV format (note that WAV data is always LSB first byte order)

Od resenja koja se mogu naci na net-u jedno je sa
http://lists.debian.org/debian-user/2003/01/msg04012.html
Citat:

There's no way to "redirect" the output of "cdparanoia -B" to lame, which by definition, creates files. You can't pipe real files.

You could use the above command preceded with the cdparanoia call...

me@mymachine:~$ cdparanoia -B <blah blah> ; for f in *.wav; do lame $f ${f%%wav}.mp3"; done

[ random @ 05.05.2006. 20:17 ] @
Taj sa mailing liste lupeta za sve pare.

$ cdparanoia -B 7 - | lame - track07.mp3

Čak i da je tako kao što on kaže, moglo bi preko FIFO-a, mada očigledno nema potrebe:

$ mkfifo moj_named_pipe
$ lame - track07.mp3 < moj_named_pipe &
$ cdparanoia -B 7 moj_named_pipe

[Ovu poruku je menjao random dana 05.05.2006. u 21:19 GMT+1]
[ codemaster @ 10.05.2006. 16:57 ] @
Hvala. Kako vi ljudi editujete mp3 tagove i reimenujete fajlove? Mislim, kako to najelegantnije i najbrze?
[ Not now, John! @ 10.05.2006. 17:25 ] @
EasyTAG
[ random @ 14.05.2006. 16:51 ] @
EasyTag je ok. AmaroK ima dosta dobar interfejs za brzo tagovanje velikog broja pesama, a podržava i poluautomatsko prepoznavanje pesama preko MusicBrainz-a, tako da ja obično tagujem pesme iz njega, dok ih slušam.