[ berija @ 06.05.2006. 12:39 ] @
Imam problem jer mi treba da fakture koje su placene nevide se u izvestaju, a isto teko i one koje su delimicno placene da se samo prikazuje ostatak duga po toj fakturi.
E sad imam cetiri polja u bazi datum, opis, duguje, potrazuje.
Sve radi racunovodstvo tako da je probl;em u opisu promene.
NPR:
Imam fakturu 711/M koja glasi na 2150 eur. E sad imam i uplate koje su vezane tj pozivaju se na 711/M ali u nekoliko delova, tj dana. Znaci nije sve ujednom. Podatke kupim iz neke dbf baze i u opisu promene za fakturu imam broj fakture (711/M), a u uplatama imam npr 711/M 25.03.2006. Sve je to tekstualnog karaktera.
[ izonic @ 08.05.2006. 11:55 ] @
Napravis dva zbrna query-a i to jedan gdje ce biti kriterij duguje.
Broj fakture groupBy a a polje duguje Sum.
Sledeci je isti postupak samo sa poljem potrazuje i uvjetom.
Kada ovo uradis sada napravis jos jedan Query da oduzmes jedno od drugog.
Moze se to odraditi i na drugi nacin ali pretpostavljam o kakvoj se bazi radi te mislim da ti je u jednom redu polje duguje prazno ako je polje pretrazuje upisano i obratno.
Problem bi bio kako oduzeti jedno od drugga te bi sa moalo alo koda napisati.
[ berija @ 08.05.2006. 19:50 ] @
Prijatelju Zonic pomagaj, jer te nisam bas najbolje razumeo, tj. evo ti deo te baze, pa vidi jel mozes nekako da mi pomognes.
[ izonic @ 08.05.2006. 22:15 ] @
SELECT DBF.Kupac_Ime, DBF.OPIS, Sum(DBF.DUG) AS Duguje, Sum(DBF.POT) AS Potrazuje, Sum([Dug]-[pot]) AS Stanje
FROM DBF
GROUP BY DBF.Kupac_Ime, DBF.OPIS
HAVING (((Sum([Dug]-[pot]))<>0 Or (Sum([Dug]-[pot])) Is Null));
[ berija @ 08.05.2006. 22:58 ] @
Prijatelju, pa ja i ti se izgleda nismo razumeli, probaj naci u tom fileu neku fakturu i njena placanja iz vise delova. Dakle treba da mi ostanu samo neplacene fakture delimicno ili u potpunosti.
Pomagaj.