[ tzeljko @ 14.12.2002. 14:10 ] @
koristim redhat linux 8.0. Intalirao sam kylix3-open i sve radi ok. Kada pokrenem program direktno iz kylixa on radi ok. Kada iz shella uradim ./Project1 dobijem error:
[[email protected] 1]$ ./Project1
./Project1: relocation error: ./Project1: undefined symbol: initPAnsiStrings
[[email protected] 1]$
[ dRock9 @ 14.12.2002. 15:39 ] @
Xex, koji li si po redu.....


Pazi ovako: Iz (meni) nepoznatog razloga u tvoj izvrsni fajl u Kylix-u ne udje bash sve sto treba i potrebno je koristiti neke njegove biblioteke - to sa stringovima je standardna greska. Sve sto treba da uradis da bi neki program koji si napisao radio na TVOJOJ masini je da napravis jedan mali script (recimo sh) u kome ces navesti putanju fajla koji sadrzi linkove za njemu potrebne biblioteke - to bi trebalo standardno da bude fajl kylixpath.
Da ti ne bi pisao primer skripta, pogledaj skript "startdelphi", koji bi trebalo da se nalazi u bin direktorijumu (/blahblah/kylix3/bin).
Sto se tice pokretanja tvojih aplikacija na drugom racunaru to su oni svrstali u kategoriju " Deploying applications" i shodno tome postoji dokument koji bi trebalo da procitas (mislim da se zove DEPLOY.txt). Takodje postoji i dokument u kome mozes da procitas malo vise o pokretanju aplikacija a sadrzi i ovo gore sto sam ti rekao...

pozdrav !