[ tomo10 @ 09.05.2006. 22:40 ] @
Imam problemcic, clipper exe file (nemam source naravno jer je program pisan davno) za vodjenje jednog kluba, unutra se ukucavaju imena i prezimena, podaci korisnika.
To je sve fino radilo na win98, nasi znakovi su se aktivirali pomocu onog programa Tipka koji sam nasao na http://pubwww.srce.hr/shareware/tools.html

Neki dan predjemo na winxp, brdo problema, ali sve rjesivo (smanjili potrosnju procesora i sve ostalo), ali su mi nasi znakovi c z s, razbacani po cijeloj tastaturi. Posto u bazu ukucavam sve velikim slovima, tako mi je npr. veliko slovo Ž na SHIFT+6 i slicno, prilikom svakog ulaska u program moram stisnuti ctrl alt F1 da taj tipka program aktivira, jer ima tko kakvu ideju ? source naravno nemam.
[ franjo_tahi @ 10.05.2006. 10:48 ] @
Ako se još nisi snašao. Nađi na net-u clipper decompiler. Ja sam probao Valkyrie 5. On je za clipper 5.
[ misk0 @ 14.05.2006. 16:33 ] @
Tesko ces to rijesiti na WinXP ... na Win98 dalo se stosta izmjeniti tim malim programcicima, ali XP je baziran na NT jezgru i nedozvoljava to brljanje.
Dekompajliranjem ces jos manje postici, trebas izvrsiti prepravke pa ponovo iskompajlirati, a to je vec neisplativ posao.
Ako je moguce stavi Win98 na tu masinu ili mozda Milenium.
[ dragancesu @ 14.05.2006. 19:24 ] @
Stavi win98, bolje nego milenijum
[ velibor @ 15.05.2006. 07:55 ] @
Nema potrebe za dekompajliranjem i sličnim operacijama. Ako ti treba CP 852, pod Windows XP-om bez problema radi DOS program za mapiranje tastature SFP. Video sam nekoliko mesta gde sasvim normalno radi sa starim Clipper programima. Ako ga nemaš, javi se u mail pa ću ti ga nabaviti i poslati.
[ tomo10 @ 16.05.2006. 01:42 ] @
Za velibora jer ti nemogu jos poslati mail:

Daj mi potrazi taj programcic, na win98 je radilo s nekim programom tipka, ali na winxp nece, posalji mi ako hoces link programa pa ga sam skinem, jos jednom se zahvaljujem.
[ Neznalica_sa_ugla @ 16.05.2006. 14:00 ] @
Pa velimire pomozi i ja imam problema clipperom , xp , slova
[ tomo10 @ 17.05.2006. 22:31 ] @
Velibore... jel ima kakvih naznaka za onaj programcic ? probao sam danas sa
virtual pc masinom, ali to je uzasno... nije bas za multitasking
[ johnnie @ 18.05.2006. 11:52 ] @
Na par mesta sam taj problem resio sa 'Slovenian layout keyboard'. Ipak, sve zavisi od kodne strane...probajte sa tim...Pozzz
[ Neznalica_sa_ugla @ 01.06.2006. 15:39 ] @
skinuo sam onaj programčić i šta s onim ????? nije mi bas jasno ,???
[ velibor @ 02.06.2006. 09:04 ] @
Možeš li malo detaljnije napisati šta ti nije jasno? U SFP.CFG skineš komentar (;) ispred kodnih rasporeda koji ti trebaju i ako ti treba default YU tastatura uključiš parametar Y. Ako ga već nemaš, napraviš mali batch fajl u kome pre poziva Clipper aplikacije pozoveš SFP.
[ Trtko @ 06.06.2006. 09:43 ] @
Problem je u tome sto je kodna stranica u kojoj je pisan program ( 437 ??? ili nije bitno )
a programcic za emulaciju ( prikaz na ekranu ) je ta slova prikazivao kao

[ = Š , @= Ž itd .....

skreiras neku.bat unutra metnes

MODE CON LINES=25 rem ovo sluzi da prikaze program po cijelom ekranu na XP-u
@CROVGA rem programcic koji emulira slova na ekranu
vt rem glavni program

sad bi ti ja prikacio programcic crovga , al ne znam kako
[ bezi @ 29.07.2006. 20:13 ] @
Tek sam jucer otkrio ovaj forum pa malo kasnim s odgovorom.

U Win XP se može koristiti bilo koja kodna stranica da bi se na ekranu (i pisaču) dobili naši znakovi. Ukoliko nekome treba rješenje, neka se javi !
[ Baluban_S @ 01.09.2006. 17:16 ] @
Za prikaz po YUSCII standardu mozes iskoristiti FOGDDLIT.COM za sredjivanje i prikazivanje YU slova na ekranu. Samo ga startujes u BAT fajlu pre Kliper programa i nasa slova ce biti tamo gde i treba da budu (pored Enter tipke). Imas jos YU.COM i YUTIPKEY.COM itd.
To radi ako zelis na punom ekranu da vidis YU slova. Za prikaz u prozoru ti trebaju dva fonta VTERMYU.FON i ETERMYU.FON. Samo ih instaliras i dobijes YU slova u prozoru (9x16 podesavanje).
[ tomo10 @ 06.09.2006. 02:23 ] @
Jel moze neki linkic za sve te programcice da probam, jucer mi se srusila virtualna masina na kojoj sam emulirao win98 pod xp-om, pa da probam sada s tim progijem
[ tomo10 @ 06.09.2006. 02:24 ] @
Trtko mozes li mi poslati taj CROVGA na mail ili gdje vec.