[ QuickTime @ 10.05.2006. 06:31 ] @
Imam externi Prolink modem i kad iziđem na Internet puca mi veza (bez neke logike - nije isti vremenski interval). Pokušao sam promijeniti "mašinu" i na nju zakačiti isti modem i događa se isto ili slično??? ZAŠTO? I šta mi je činiti?
[ sasa022 @ 12.05.2006. 05:37 ] @
Da li se to desava odavno ili je skoro pocelo ?

Meni se desava poslednjih 10-ak dana...
[ QuickTime @ 12.05.2006. 06:05 ] @
Zašto, da li se i prije događalo? Možda, ali nije ovako ni blizu.
[ sasa022 @ 12.05.2006. 19:07 ] @
Probaj kod drugog provajdera....

Desi se da se centrala "zaglupi" kao kod mene,a posto su ovi iz PTT-a "mnogo" azurni treba docekati da dodju i
otklone kvar.
[ notaboo @ 18.05.2006. 21:57 ] @
Je li ti i dalje puca veza ? Kada ti je pucala veza je li se culo i neko sitno pucketanje prilikom povezivanja ?
[ Backy @ 19.05.2006. 08:39 ] @
meni veza puca isto tako u nepravilnim intervalima, ali od kad sam prešao na sezam. nekad pukne odmah, nekad za 10 min, a nekad izdrži i ceo sat. prvo sam mislio da me neko hung-up pinguje, ali sam onda našao neko time-out podešavanje i stavio ga na 600s (ne može više) pa mi od tada veza malo manje puca...
[ notaboo @ 19.05.2006. 11:19 ] @
Pitnje za Backy-ja: Spomenuo si sledece:"...onda našao neko time-out podešavanje i stavio ga na 600s...". Gde si nasao taj time-out ?

2. pitanja za SVE:
Na kojoj se brzini OBICNO konektujete na Internet kada vam veza puca cesto ?
Je li postoji neki dodatak za modem kojim se VEC POSTOJECI modem moze povezati za telefonkom linijom bezicnim putem a ne preko kabla ?

A evo sta kaze Conexant-ov site:

I am having problems connecting or my modem keeps on disconnecting.

This can sometimes be caused by other equipment that is connected to the same telephone line, by using a surge protection device on the telephone line or by faulty telephone wiring/cords. Try the following to see if it resolves your problem.

1.Disconnect all other equipment from the telephone line, especially cordless phones and answering machines.

2.Try connecting the modem to a different telephone outlet to see if the wiring is at fault. (temporarily move the computer - do not use a long extension cord).

3.Connect the modem to the telephone outlet directly using the telephone cord supplied with the modem/computer, do not connect via any surge protection device extension cords or adaptors.
[ cicika @ 19.05.2006. 11:48 ] @
Citat:
Na kojoj se brzini OBICNO konektujete na Internet kada vam veza puca cesto ?

Provajder SezamPro, sa analogne centrale 19**** se kačim na njihov ISDN broj. Ovakva vrsta telefonske veze zapravo sa moje centrale radi najstabilnije moguće i u običnom telefoniranju. Isključujući ekstremne slučajeve kada je jako nizak protok po povezivanju i veza pukne odmah što se dešava izrazito retko a mislim da je izazvano prostom "gužvom" na pristupnoj liniji, veza puca ako se povežem na više od 41.2kbps.
Zapravo, maksimum koji i mogu da postignem je 44kbps i onda pukne obavezno.

Pokušaja da ograničiš brzinu modema.
[ notaboo @ 19.05.2006. 13:20 ] @
Moje najcesce stabilne brzine su 50.6 i 52 (maximum na mojoj centali) kbps. Kacim se preko 042/1..... . Problme je defintivno u kablovima koji povezuju modem i telefonsku uticnicu. Kada je losa veza tada se cuje neko pucketanje pre pozivanja broja, za vreme pozivanja broja i za vreme uspostave konekcije po dobijanju broja. Ako se nakaci ispod 50.6 kbps onda veza najcesce pukne i mali je protok. Kao da ima neki indukovani elektricitet u kablu koji dolazi ko zna od cega. Vadim ga tako sto cesto prekidem vezu dok ne cujem cist zvuk bez pucketanja kao i cestim prekidanjem veze na preko viljuske telefona. Ako neko ima slicnih problema neka prona obaj moj recept pa neka kaze kako je prosao.
[ Backy @ 19.05.2006. 22:26 ] @
Citat:
notaboo:Pitnje za Backy-ja: Spomenuo si sledece:"...onda našao neko time-out podešavanje i stavio ga na 600s...". Gde si nasao taj time-out ?

ne znam gde je kod tebe... ja na linuxu imam yast2 i u okviru njega su podešavanja za modem i konekcije. verovatno ga možeš dodati u Advanced properties pa imaš polje Extra commands ili tako nešto... jednino što treba da znaš komandu za tvoj modem, ako je već nema u drajveru