[ muconi78 @ 15.05.2006. 13:56 ] @
| Pozdrav svima.
Vjerovatno ste imali prilike da reinstalirate Windows na starijim masinama ali kao sto obicno biva, nemate drajvere(obicnos u polovnjaci u pitanju), pa me sada interesuje kako da na jednom starijem racunaru prepoznam drivere za graficku, modem i zvucnu?Otvara sam racunar i pokupio nazive proizvodjaca.Na driverguide.com sam nasao neke drajvere ali opet nisam siguran da li su to oni pravi.Windows Me, ne prepoznaje drajevere koji su mu potrebeni prilikom instalacije.
A ja pitam da li postoje specijaloizovani programi koji prepoznaju koji su drajveri potrebni za instalaciju.Neki manje zhtjevan software, s obzirom da mi graficka nije prepoznata, rezolucija na 640*320, 16 boja , ...
Da li moze oda odradi SiSoft Sandra i slicni ili opet ima neki specijalizovan?
Sve najbolje. |
[ JOJO847 @ 15.05.2006. 14:35 ] @
Skorom slicna tema na jednom od nasih foruma pod nazivom "deinstalacija windowsa". Uzmi neki od programa ala everest,sandra ( ima ih dosta dda ih ne nabrajamo), iscitaj komponente, nadji drivere i to je to.
[ calexx @ 15.05.2006. 17:29 ] @
Možda nije loša kombinacija da uradi backup drajvera, pod uslovom da stara instalacija još uvek postoji i da su tu dobri drajveri. Svojevremeno sam probao WinDriverGhost, sada sam video recimo program Driver Magician, oni prepoznaju drajvere i iskopiraju ih posebno po folderima, kasnije se uradi restore ili se samo pokaže na folder. Ne znam kako to radi ali može da se proba.
[ muconi78 @ 15.05.2006. 20:38 ] @
Ne mogu uraditi back-up driver-a, zato sto je Windows vec 'pao'.Novom instalacijom nista nisam uspio popraviti, zato sto drivera nije prepoznao.
Znaci, everest, sandra ... a ako vec win funkcionise tako nekako, naparaviti back-up sa WinDriverGhost ili Driver Magacin.
Imate li jos neku preporuku?
[ CooLa @ 15.05.2006. 20:56 ] @
DriverGuide Toolkit... Jedan od boljih... mozhesh ga naci na
www.driverguide.com
[ muconi78 @ 19.05.2006. 15:07 ] @
Skinuo sam DriverGuide Toolkit i vec je na mom racunaru prepoznao da nedostaje noviji driver za USB 2.0.Skinuo sam jos neke, pa cu uskoro postovati sta sam konkretno uradio i cime sam najzadovoljniji.Vec predpostavljam da ce DriverGuide sve uraditi kako treba.
Pozz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.