[ cbbj @ 18.12.2002. 23:16 ] @
Srdacan pozdrav svima na ovom sjajnom Forumu! Mada moj posao nema striktne veze sa programiranjem, cak je i programerima potreban prevodilac i lektor (makar povremeno). Pa, posto je i to castan i posten posao, evo cisto da znate da je i to "u opticaju".

Veliki postovalac i podrzavalac elitesecurity-a
www.aleksandarveljic.tk
[Ovu poruku je menjao mungos dana 04.06.2003. u 20:22 GMT]
[ suncasin @ 28.05.2003. 01:57 ] @
Mister lektore - na kojem nivou je (po Vasem misljenu) pismenost korisnika ES-a?

hvala
[ cbbj @ 29.05.2003. 03:48 ] @
Znas kako, prijatelju, to zavisi od pojedinca do pojedinca. Kada bih ocenjivao od 1 do 5, moja ocena bi bila 3. To je ono realno kako ja mislim iz svojih iskustava.

Nije u pitanju samo jezik, nego nekada i stil koji uvek moze da se izostri da bi se ideje efektnije iznele drugima. E, tu je moja jaca strana. Zato i postojim kao lektor. :)))))
[ Mrav @ 18.07.2003. 12:43 ] @
Molio bih da mi objasnite zašto je programeru tako često potreban lektor (možda za ispravku kôda?). Ovo pitam iz razloga što se ja trenutno profesionalno bavim pripremom za štampu (uglavnom knjiga) a programiranje mi je još uvek hobi (mada nameravam time ozbiljno da se bavim u budućnosti). Znači na lekturu kojih vrsta tekstova ste mislili? (naravno da ću ako budem pisao knjigu o programiranju tražiti usluge lektora, ali ne da bi mi ispravljao kôd). Inače možda se i dogovorimo za neku saradnju kada mi bude potrebno da se obezbedi lektura knjiga ili časopisa koje ću (možda) raditi sa strane, to, verujem, može da bude interesantnije za vas.