[ gilespy @ 17.05.2006. 20:59 ] @
Koliko se secam, Open Office je besplatan, ali je zato Star Office bolji. Zna li neko u cemu je bolji? Na kraju krajeve, zasto uzeti Open Office, a ne MS ili Star Office? |
[ gilespy @ 17.05.2006. 20:59 ] @
[ z@re @ 17.05.2006. 23:44 ] @
Nije StarOffice bolji, to je skoro isti proizvod. OpenOffice je nastao otvaranjem StarOffice-ovog koda, medjutim StarOffice, kao i vecina ostalih velikih proprietary proizvoda, ima u sebi neke 3rd party licencirane stvari koje nisu Sun-ove, i Sun nema direktno pravo mjenjat njihovu licencu. Tako da te stvari nedostaju OpenOffice-u, a to su uglavnom fontovi, clipart, neki Asia fontovi. Takodjer mislim da postoje i odredjene komponente za spajanje na baze podataka i filteri za uvoz koji nisu Sun-ovi, kao i spellchecker. Eto, to je otprilike to.
Citat: gilespy: Na kraju krajeve, zasto uzeti Open Office, a ne MS ili Star Office? Mozda zato sta je portabilan i besplatan, i zadovoljava vecinu ljudi u njihovim uredskim poslovima? After all, MS Office je debelo najskuplji, jest da ima i najvise funkcija i najnapredniji je, al uvjeren sam da uvrh glave 10-15% njegovih korisnika koriste iole par tih naprednijih funkcija. StarOffice ti dodje kao OpenOffice sa komercijalnim supportom i nekim beneficijama koje su navedene gore. [ _goThic_ @ 23.06.2006. 21:09 ] @
Obrni okreni, na kraju uzmi OpenOffice...
Jest free, mada to i nije glavni razlog (jer kod vecine nas je i tako vecina free)... ;) [ Bruno Koh @ 30.05.2007. 12:04 ] @
Citat: z@re: Nije StarOffice bolji, to je skoro isti proizvod. OpenOffice je nastao otvaranjem StarOffice-ovog koda, medjutim StarOffice, kao i vecina ostalih velikih proprietary proizvoda, ima u sebi neke 3rd party licencirane stvari koje nisu Sun-ove, i Sun nema direktno pravo mjenjat njihovu licencu. Tako da te stvari nedostaju OpenOffice-u, a to su uglavnom fontovi, clipart, neki Asia fontovi. Takodjer mislim da postoje i odredjene komponente za spajanje na baze podataka i filteri za uvoz koji nisu Sun-ovi, kao i spellchecker. Eto, to je otprilike to. Mozda zato sta je portabilan i besplatan, i zadovoljava vecinu ljudi u njihovim uredskim poslovima? After all, MS Office je debelo najskuplji, jest da ima i najvise funkcija i najnapredniji je, al uvjeren sam da uvrh glave 10-15% njegovih korisnika koriste iole par tih naprednijih funkcija. StarOffice ti dodje kao OpenOffice sa komercijalnim supportom i nekim beneficijama koje su navedene gore. U potpunosti se slazem sa "z@re".Zasto kupovati MSO? Uzasno je skup a i kako "z@re" kaze niko ga i ne koristi u potpunosti.Open office nudi 90% istih stvari kako i MSO,ruku na srce sucelje i nije neka sminka ali za obicne usere i vise nego odlicno.Radim u firmi u kojoj je na svakoj radnoj stanici instaliran Open office i svi ga uredno koriste bez ikakvih problema,paznju treba obratiti samo na opciju save i spasavanje u extenziju MSO-a (ako se dokumenti prenose) kako bi je masina na kojoj je instaliran MSO mogla otvoriti. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|