[ IvanBeograd @ 18.05.2006. 21:46 ] @
Zna li neko kako bi mogao,gde bih mogao skinuti DDK za XP,nesto sam ceprkao po Mircrosoft-omvom sajtu,i nema download,nasao sam nesto literature,u kojoj pise da mi treba DDK da bi iskompajlirao primere,moram nesto na brzinu da napravim,imam bukvalno skoro ceo kod,jos neke stvari treba da izmenim,dodam,isprobam,samo mi treba da to iskompajliram,ali ne znam gde da skinem taj DDK :(
Ima li mozda neki drugi nacin,ili neko resenje za ovaj moj problem,hvala unapred.
Pozzz
[ Mali Misha @ 19.05.2006. 15:16 ] @
Nagadjam:

http://www.microsoft.com/whdc/devtools/ddk/default.mspx

Citat:
Note: The current DDK is not offered as a download on the WHDC Web site, but it is part of the standard MSDN Subscriber Downloads and is included with MSDN subscriptions.

Mozda ti ovo pomogne: http://www.osronline.com/ddkx/ddk.htm .
[ cynique @ 19.05.2006. 15:18 ] @
Skupa sa WDF dobiješ najnoviji DDK (WS2K3 SP1):

http://www.microsoft.com/whdc/driver/wdf/KMDF_pkg.mspx
[ IvanBeograd @ 19.05.2006. 19:17 ] @
OK,hvala vam na linkovima,samo jos to da skinem :)
Pa da isprobam primere.
Pozzz

[Ovu poruku je menjao IvanBeograd dana 19.05.2006. u 20:18 GMT+1]
[ IvanBeograd @ 02.06.2006. 23:03 ] @
Pozdrav,malo kasnim,sta da se radi,ispitiiiiiiiiiiiiiii
Ovako,skinuo sam WDF,treba mi pomoc kako da podesim taj kompajler,nasao sam na netu da se to sto napise tj drajvere,da se kompajliraju pomocu ddk,tj onoga sto se nalazi u bin direktorijumu,a ne pomocu VS kao sto sam ja mislio.Moze li mala pomoc kako da podesim taj kompajler i neki obican primerciic samo da vidim da radi kompajler.Skinuo sam sa neta par knjiga ali u njima nema objasnjenje kako to da podesim kompajler
Nasam sam na netu jednu knjigu,koja mislim da bih mi najvise pomogla(Writing Windows WDM Device Driver),ali nemogu nacu gde da da je skinem.Ako moze pomoc oko ovoga kako da podesim kompajler,ili ako neko ima neki link za pomenutu knjigu,bitno mi je samo da pocnem,sve ce ostalo doci na svoje.Hvala puno,poz
[ IvanBeograd @ 07.06.2006. 00:00 ] @
Ne vredi
Moze li neko ko ima DDK za XP da ga okaci ?
Ili ako moze neki link koji radi,svi linkovi koje sam nasao na netu su mrtvi
Pozzz
[ cynique @ 07.06.2006. 10:34 ] @
Ma kako ne rade linkovi, meni super rade:

http://www.microsoft.com/whdc/driver/WDF/KMDF_pkgdwn.mspx?

Direktno: http://download.microsoft.com/...8-a069-a1b916f7618e/WDFv11.iso

Citat:
IvanBeograd:Ovako,skinuo sam WDF,treba mi pomoc kako da podesim taj kompajler,nasao sam na netu da se to sto napise tj drajvere,da se kompajliraju pomocu ddk,tj onoga sto se nalazi u bin direktorijumu,a ne pomocu VS kao sto sam ja mislio.Moze li mala pomoc kako da podesim taj kompajler i neki obican primerciic samo da vidim da radi kompajler.Skinuo sam sa neta par knjiga ali u njima nema objasnjenje kako to da podesim kompajler:(

Što si mislio, kompajlirat rootkit driver i debuggirat ga u VS, sa Edit & Continue? :D

Pogledaj ovaj post, tu imaš linkove na sajtove koji objašnjavaju kako build chain integrirati u VS, kako spojiti kernel debugger na VMWare, podesiti simbole etc.

Ja preferiram Ultraedit-32, pokrenut iz komandolinijske build okoline (one koja se doda u startup), tako da kao enviroment uedit32.exe "vidi" build utility iz DDK. Možeš to i ručno raditi (svaki put tipkati build), s tim da trebaš podesiti:

1) dirs fajl u root diru projekta sa sadržajem na poddir gdje ti se projekt nalazi, sa sadržajem npr.

Citat:

DIRS = \
ble

2) U tom istom diru gdje se dirs fajl nalazi dakle mora biti poddirektorij ble. U njemu kreiraj fajl sa nazivom makefile koji će sadržavati sljedeće:

Citat:
!INCLUDE $(NTMAKEENV)\makefile.def

te fajl sources koji će sadržavati sljedeće:

Citat:

# ovdje idu generirani objekti
# TARGETPATH ne smije biti isto sto i $(basedir)/lib, jer to nije dopusteno u makefile.def!
# OBJ varijabla je vec definirana od strane kompajlera (objfre_wxp_x86)

TARGETPATH=OBJ

TARGETTYPE=DRIVER
TARGETNAME=ble

INCLUDES=$(BASEDIR)\inc\ddk\wxp

SOURCES= \
prvi_fajl_projekta.c \
drugi_fajl_projekta.c \
treci_fajl_projekta.c \

Dakle u sources dodaješ sve nove module projekta

3) Kad uradiš:

build

Iz direktorija koji sadrži dirs datoteku, generirat će se direktorij objfre_wxp_x86\i386 u kojem će se nalaziti i driver (ble.sys) i simboli (ble.pdb) i objektni fajl (*.obj) za svaki modul projekta.

Citat:
Nasam sam na netu jednu knjigu,koja mislim da bih mi najvise pomogla(Writing Windows WDM Device Driver),ali nemogu nacu gde da da je skinem.Ako moze pomoc oko ovoga kako da podesim kompajler,ili ako neko ima neki link za pomenutu knjigu,bitno mi je samo da pocnem,sve ce ostalo doci na svoje.Hvala puno,poz

Što točno želiš napraviti? Najbolje bi bilo da se upoznaš malo više sa internalijama kernela, dakle pročitati nešto tipa Windows Internals, barem ovlaš, pa onda krenuti na nešto tipa Oney W. Programming the Microsoft Windows Driver Model (MS Press 2003)(800s).chm

Imaš sve to na P2P mrežama (e-mule i sl.) Ako želiš brzo skinuti e-bookse, upiši u google: "<naziv knjige> rapidshare.de"
[ IvanBeograd @ 07.06.2006. 14:15 ] @
cynique hvala puno na odgovoru,mnogo si mi pomogao,uspeo sam iskompajlirati jedan prost primer
Hvala puno,pozzzzz