[ Snoop` @ 19.05.2006. 23:49 ] @
Promenio sam plocu na jednom starijem kompjuteru, pa mu sada spajam zicke za usb i speaker, power led atx power... pa me zanima da li ima nekih pravila oko tih zicka?? Koliko sam ja skontao crvena je +5 a ako nema crvene, koja boja zicke je menja, a ako nema ni te koja onda nju menja? Koje je boje ground, koja +, koja -? Evo konkretnog primera kako sam povezao i radi ispravno - za power led. - je bela a + je zelena! Znaci da li postoje neka pravila oko tih zicka povezano s bojama?
[ aca andrijevic @ 20.05.2006. 08:31 ] @
Ako sam te dobro razumeo ti pitas za USB.Kod njih nema nekih pravila(obicno ide crvena,zelena, bela(nekad je i zuta) i crna). ali na svakom cincu treba da pise koji je za sta(masa,+5,-5,napon).

[Ovu poruku je menjao aca andrijevic dana 20.05.2006. u 09:32 GMT+1]
[ Snoop` @ 20.05.2006. 09:39 ] @
Ne, pitam uopsteno. Znaci nema pravila da bih ja znao da vezujem crvena na +5, recimo zelena na ne znam na minus... itd?
[ aca andrijevic @ 20.05.2006. 10:53 ] @
Najbolje bi bilo da procitas manula for ploca. 8)
Nema nekih odredjenih pravila koja su propisana.
[ JOJO847 @ 21.05.2006. 08:41 ] @
Za usb front panel obicno ima konektor na koji dolaze 4 zice, konektor na kojem je naznacen prvi pin. Pazi kako spajas jer ako +5v ode na d+ , d- ili gnd moze se desiti nepopravljiva steta.

e sad, za sto ti pitas? Ako je za dugme on/off ili reset onda je svejedno kako ga okreces. Kod ledica ako ne rade, samo okreni konektor za 180°.