[ baster @ 22.05.2006. 15:50 ] @
Postovani,

Nov sam na ovom (divnom) forumu a isto tako sam nov i u Wireless-u. Posto vidim da ovde ima ljudi koji su stvarno strucni moram da vas pitam za misljenje. Radi se o sledecem. Posto zivim u Sremskoj Kamenici na veoma visokoj lokaciji imam tu srecu da iz potkrovlja vidim ceo NS i bezmalo pola Vojvodine ( ko je bio na Institutu zna o cemu pricam ). Moja ideja je sledeca. Hteo bih da postavim Wireless odasiljac, ustvari dva. Jedan komercijalni ( deal sa nekim provider-om ) a jedan onako, za dusu entuzijasta. Cela ova prica pada u vodu ukoliko bi postojala zracenja opasna po zdravlje jer u istoj kuci i stanujem. Napominjem da je vidljivost "do horizonta" i sto se toga tice domet je ogranicen jedino tehnikom. E sad, taj tehnicki deo......Hvala unapred.
[ ZaK_LHS @ 23.06.2006. 15:35 ] @
Citat:
Jedan komercijalni ( deal sa nekim provider-om )


Što se toga tiče, morao bi da se porazgovaraš sa nekim od provajdera.

Citat:
Cela ova prica pada u vodu ukoliko bi postojala zracenja opasna po zdravlje jer u istoj kuci i stanujem.


Pazi, nije da nema zračenja, ali ne bi trebalo da utiče na zdravlje. Mislim ono, danas sve zrači počev od: mobilnih telefona, mikrotalasnih pećnica, elektro motora, monitora, televizora......... Wireless zrači ako se to uopšte može nazvati zračenjem, jer je signal koncentrisan i ne prolazi kroz zidove (prolazi ali jako slabo, kroz dva zida već nema šanse). Više ćeš se ozračiti čitajući ovaj tekst nego wireless-om na krovu za godinu dana. Čak bih rekao da je veće zračenje kada izađeš na ulicu.

Sve u svemu, živimo u prljavom svetu, elektromagnetni talasi na sve strane, uglen dioksid i ostali otrovni gasovi opet na sve strane, ptičiji grip i ostale smrtonosne bolesti koje prete yet again sa svih strana.... Ostaje ti samo da se moliš Bogu da te ništa od toga ne snađe.

Što se tiče tehničkih detalja, ne znam ih napamet, ali možeš lako naći na netu, kako na srpskim sajtovima tako i na stranim sajtovim.
Možeš da počneš sa pretraživanjem ovog foruma, mnogi su se raspitivali o dometima, antenama....

Pogledaj ove sajtove:

http://www.bgwireless.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/802.11b

BTW u NS-u već postoji Wireless mreža "za dusu entuzijasta", zove se NSwireless
[ baster @ 26.06.2006. 14:43 ] @
Zahvaljujem na odgovoru. Provericu linkove koje ste mi poslali u prilogu.
Sve sto sam do sada proveravao otprilike se svodi na zakljucak koji ste i
Vi naveli odnosno da zraci ali ne toliko da bi to bilo opasno.


Srdacan pozdrav iz Novog Sada.