[ zgubidan @ 23.07.2001. 11:26 ] @
Nashao sam freebsd 4.3 i pokushao da ga instaliram.
-prvi problem: moram li da biram pakete rucno ... ima ih mali milion ... a nisam zapazio da moze neshto kao full instalacija .. mislim ima 'all' .. ali kad odesj na 'all' on ti da listu svih paketa koje morash rucno da cekirash, stvarno uzas, lakshe da mu stavish fullinstall .. pa posle skidash shta ti ne treba (mada me i to posle mrzi)
-drugi prob: ajde nekako sam i izabrao shta sve hocu ... i krenula instalacija .... i onda na nekom paketu ni makac.Dole pishe kao ... ceka na pkg_add ... i tako stoji pola pola sata, i ja ga naravno prekinem. Tako josh jednom i onda sam ga zajebo.
-treci prob: .... znam da ne treba postavljati pitanja u vezi podeshavanja winmodema u linuxu ... ali ovo je BSD :)))))))
Imam lucent .... znam da ima driver za free 4.2 ali shta je za 4.3.
Tigerheart ... ako znash neshto postuj ..
[ Vojislav Milunovic @ 23.07.2001. 12:04 ] @
Pa od tih ALL paketa ti stavi samo neke.Ja sam licno stavio : bash,pine,fetchmail,amp i micq

A posle po potrebi mountujes cd pa odes u /path/to/mounted/cd/rom/packages i sa pkg_add dodas ono sto ti treba.Sto se tice modema,ako imas drivere za 4.2 ne znam zasto ne bi radilo na 4.3.
[ zakic @ 23.07.2001. 15:15 ] @
Nisi u pravu, mozes da instaliras koje ti pakete hoces i imas lepo po menijima da biras. FreeBSD 4.3 je odlican server a i desktop system, medjutim ako si totalan pocetnik malo ces se teze snaci, ja sam prelazio sa linuxa na FreeBSD i neke stvari su mi bile cudna ali kad skontas filozofiju onda ces shvatiti da je FreeBSD jako dobar OS.
[ zgubidan @ 23.07.2001. 18:18 ] @
cccccc ..... ma znam da mozesh da instalirash pakete koje hocesh ... ali je zeshca gnjavaza !!!
Probao opet i opet stane .. ne znam koji mu je .. samo stane kod nekog paketa .. stalno razlicitog .. i ne radi ni hdd ni CD ... zaspao sam i kad sam se probudio i dalje stoji :)))))
Probacu sa minimalnom instalacijom, pa da mu dodajem posle shta mi treba !!!!!
[ MoHicAn @ 27.07.2001. 16:57 ] @
Batali !!!