ehhh daaa....nekad smo to krpili na razno-razne načine , pa je trajalo nekad više-nekad kraće

....sad ću vam reći šta ne treba raditi sa "folijom" jer je kratkog daha : ne lepiti na gumene kontakte alu foliju raznim lepkovima , jer će ubrzo otpasti ....ne nanositi Graphit spray u 5 slojeva

jer će ubrzo otpasti .....ne nanositi tečno serbro jer će malo kasnije-ubrzo otpasti

....ne seći skalpelom površinski mikronski sloj koji je patinirao-korodirao , osim ako je daljinski star bar 27 godina , pa odsecanjem tog sloja se dolazi do "sveže" provodne gume koja će raditi još 10godina

.....ne prati - čistiti foliju čistim alkoholom ,jer skida ionako tanak grafitni sloj ....ne mogu da se sad setim još koječega nisam isprobao

....mislim da će i ovo biti dosta.
Šta raditi : oprati foliju u mlakoj vodi sapunicom (Phneutralan

) , pa šta joj bog da ...jes da sam ateista , a štampanu ploču -kontakte ako su grafitni očistiti čistim alkoholom , a ako su bakarni onda gumicom oribati , ovo sa sapunom mi je dalo najbolje rezultate , jes da zaprljanost gumene folije u najgorem slučaju može da se ponovi već posle pola godine , ali ako se postupak ponovi opet će toliko raditi , što sa alkoholom nije slučaj.....ili što reče Buljko , malo krojačkog umeća i potrajaće folija večno,samo treba paziti da igla bude EXTRA tanka jer se gumena džomba može raspasti , ali zato će štampana ploča da se ošteti ...jbg....ako ništa drugo ,onda kupiš novi daljinski od dobavljača za "jeftine novce" i izvadiš foliju i isečeš je na potrebne dimenzije i umetneš gde ne radi dobro onaj stari.Novih (jeftinih) ima sa raznoraznim oblicima dugmića , pa izvoli i biraj...
Ono što reče Rubin , sa nitrorazređivačem...to nikad nisam probao pa neću da komentarišem , ali sam se oma setio ledola i butana

Sve ovo nekad beše , a sad se pripoveda......mislim da će daljinski uskoro izaći iz "mode" , pitanje je samo mašte....