[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.05.2006. 00:48 ] @
Prvo, moranje je na svakih 10 dana proveravati da li postoje nove verzije FFDSHOW-a, jer se on konstantno unapređuje i rešavaju se bagovi koji se u međuvremenu otkriju, link je http://ffdshow.da.cx/


Uputstvo za dekodovanje: nemoj da FFDSHOW koristite jedino za WMV8 i WMV9, nekompresovani AVI i za MPEG1/MPEG2 video fajlove, jer to odlično radi sam sistem.

Za sve ostalo, slobodno koristite FFDSHOW, jer je posebno prilagođen specifičnim video fajlovima.


Dakle, idite u Start-Programs-FFDSHOW-Video Decoder configuration i kliknite na Codecs. Podesite sve kao na slici ispod.

Sledeće, idite na Start-Programs-FFDSHOW-Audio Decoder configuration i klikni na Codecs. Ponovo sve uradite kao što vidite na ovoj slici ispod.
I, na kraju, treba uraditi sledeće. Idite na Start-Programs-FFDSHOW-VFW codec configuration i opet klikni na Codecs. Čekirajte sve kao na trećoj slici koja je ispod ovog teksta.

To je to, nadam se da sad svima mnogo jasnije šta i kako gde treba, a pogotovo početnicima, kojima je prvenstveno i namenjeno sve ovo. Mada, verujem da će izuzetno koristiti i iskusnijim korisnicima računara.


[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 04.06.2006. u 16:41 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 23.07.2006. 17:49 ] @
Samo jedno malo obaveštenje, za sve korisnike koji koriste 64-bitnu verziju Windows XP-a. Celtic Druid je, konačno, izbacio 64-bitni FFDSHOW, a skidanje je sa sledećeg linka: http://matroska.at.infoseek.co.../ffdshow/ffdshow64-rev2546.exe

Ne znam kako radi jer nemam 64-bitni procesor. ali valjda radi kako treba. Ako neko isproba, zamoliću ga da otvori novu temu u ovom podforumu sa nazivom 64-bitni FFDSHOW, iskustva

[ The Razza @ 03.08.2006. 19:20 ] @
Da li postoji neka fora u podesavanjanjima tako da mi ffdshow reprodukuje mp3 materijal u nekom od audio playera, npr winamp-u ili QCD Playeru.
Pitam zbog strasno kvalitetne opcije freewerb, koju kao plug in ne mogu da nadjem nigde, sem iZOTOPE Ozone-a koji je shareware?
[ zakmo @ 16.05.2007. 14:53 ] @
OK,mozda cu malo da skrenem sa teme i nece svi da se sloze samnom ali ovo je samo moje misljenje... Mislim da je to gubitak vremena jer te vise kosta struja za render nego usteda prostora na dvd-u
[ Shon3i @ 16.05.2007. 16:48 ] @
Citat:
zakmo: OK,mozda cu malo da skrenem sa teme i nece svi da se sloze samnom ali ovo je samo moje misljenje... Mislim da je to gubitak vremena jer te vise kosta struja za render nego usteda prostora na dvd-u
Istina ali ti i za DVD treba render, ako oces dobar kvalitet, za mene shrinkovanje bez CCE ili HC encodera nije kvalitetno. Ili jednostavno 200din za DL disk.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 12.03.2009. 01:05 ] @
Da oživim malo ovu temu,posle dve godine skoro....

Sada FFDSHOW postoji i u 64-bitnoj verziji i daleko je optimizovaniji za dualcore procesore nego do pre neki mesec.

Ovde, http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=173941 se mogu skinuti najnovije verzije, ali ja preporucujem one koje pravi covek po imenu clsid, unutra imate i 32-bitne i 64-bitne verzije.


A ovde, http://ffdshow-tryout.svn.sour...iewvc/ffdshow-tryout/?view=log možete pratiti šta se menja u novim revizijama FFDSHOW-a, ali preporučujem da makar dvaput mesečno skidate najnoviju verziju, programeri koji prave FFDSHOW su neverovatno bezi i ažurni.

[ Stranger2 @ 06.02.2010. 23:34 ] @
Vidim u novim najnovijim verzijama ffdshow-a da sada poseduje i DXVA dekodiranje. DXVA je tehnologija koja za dekodiranje koristi pomoc graficke kartice i tako pomaze i slabim kompjuterima da gledaju HD video. Do sada je to moglo da se ukljuci samo u Media Player Classic-u.

Sad, jos ne znam tacno sta treba da se ukljuci da ubrzanje proradi. Pretpostavljam da treba ovako:
u fdshow DXVA opcijama treba pornaci grupu opcija
Hardware acceleration > DXVA codecs enabled
i onda stavi kvacice ispred opcija H.264 i ispred VC-1

...Bilo bi dobro da neko sa slabijim racunarom proba i javi da li deluje.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 10.03.2010. 00:27 ] @
Od sada,sve oko x264 kodeka i FFDSHOW-a, gledajte na ruskom sajtu http://www.xvidvideo.ru

Tu se na svakih nekoliko dana pojave najnovije verzije,ima i changelog za svaki program koji je dostupan za download.

Stranger2,ja bih rado probao DXVA,ali ne verujem da je to moguće na ovako slaboj grafičkoj koju ja imam,Ati Radeon 9800 Pro...inače imam Athlon XP 3200+ sa 1 GB memorije, dakle stara mašina je u pitanju,prastara...


[ Stranger2 @ 12.03.2010. 01:34 ] @
Pa to bas i jeste za slabe racunare. Na novijim racunarima razliku ni ne primetis.

Citat:
Od sada,sve oko x264 kodeka i FFDSHOW-a, gledajte na ruskom sajtu http://www.xvidvideo.ru

ne samo da je ruski nego je i na ruskom.