[ lord Vader @ 30.05.2006. 06:17 ] @
Sve sam rekao. Kako mogu da od nje napravim svoju kontrolu ako ne znam šta se gde dešava. Zato me zanima koko se to radi i gde je taj sors?
[ bondja @ 30.05.2006. 08:07 ] @
Postavis komponentu TRichedit na formu ... pojavice ti se u okviru deklaracije klase TForm1:
public
RichEdit1: TRichEdit;
Drzis CTRL taster i kliknes na TRichEdit. Delphi ce otvoriti izvorni kod te klase tj otvorice ti unit ComCtrls. inace je:
TRichEdit = class(TCustomRichEdit) , a TCustomRichEdit = class(TCustomMemo)... itd...
[ lord Vader @ 30.05.2006. 22:39 ] @
To kod mene ne radi. Imam Delphi 7 i to personal edišn. Da nije možda stvar u tome, možda mi treba enterprajz?

Nije mi jasno sledeće, da li ej borland napravio TRichEdit od početka ili je koristio WinApi-jev Edit box?
Ustvari da li su sve kontrole ustvari one windowsove ili su napisane iznova. Pričam o edit, button, Richedit i drugim standardnim kontrolama.
[ savkic @ 31.05.2006. 07:23 ] @
Personal edition ne dolazi uz source kod, treba ti barem Professional. TButton, TEdit, TMemo, TRichEdit... su Delphi wraperi oko odgovarajućih windows kontrola, od standardnih je TLabel čista "Delphi" kontrola.
[ lord Vader @ 01.06.2006. 22:32 ] @
Savkić hvala puno, vidim da me zeza sve vreme. Znači moram da nađem bolju verziju delphi-ja.