[ kime1 @ 30.05.2006. 07:54 ] @
stalno ga iznova prepoznaje (svakih 5 min), zatvara prozor explorera i ponovo ga otvara kod mene (usb 1.1), dok na računaru sa usb 2.0 sve je ok.

da li može inače da se uradi da usb 1.1 bude usb 2.0 ( pomoću nekog dodatka)....

mislio sam da su potpuno kompatibilni ovi standardi pa nisam ni razmišljao o ev. problemima.
Inače, moja je pretpostavka da imam usb 1.1, kako da budem siguran (u aidi nisam baš video neki eksplicitan podatak)?
[ antovski @ 30.05.2006. 08:41 ] @
Koji standard USB imas pise u dokumentaciji ploce, a taj port nemozes ga modificirati na 2.0 standard.
Trebas kupiti PCI karticu, obicno ide sa 2 ili 4 porta, a nisu ni skupe. Sto se tice detekcije flash memorije
to nije problem kod standarda 1.1, probaj na drugi PC koji ima isto standard 1.1, najverovatnije je neki
malware ili los kontakt. Probaj i u drugom portu.
[ kime1 @ 30.05.2006. 10:20 ] @
ok. , ali sad već imam veliki problem, naime juče je radio bez problema, a danas odbija da piše/briše, bez obzira da li je uključen write protection ili ne, što je još gore skinuo sam sa sajta neki tool za usb 1.1 koji kad pokrenem pad sistema (dva puta već, juče bilo ok) (kingmax)... šta je ovo, neka magija?!
[ JOJO847 @ 30.05.2006. 10:28 ] @
kime, koju maticnu plocu imas?Koliko je stara trenutna instalacija windowsa?
[ kime1 @ 30.05.2006. 10:55 ] @
windows je svež (2 meseca možda), upravo čitam da bi problem mogao biti sp2, gledam neko uputstvo sa registry fix-om (mada mi nije jasno zašto je juče radio)...

inače, zašto upravo videh na netu cenu od 22$, kad je kod nas 30+ € (a slične "nelogičnosti" sqam primetio i za optiku...?)

matična je ecs p4vxasd2+ , više nemam problem sa ovim softwerom sa kingmax sajta, sada mi javlja da ne prepoznaje uređaj :), kao i juče, barem ne pada sistem, ali i dalje neće da upisuje,a ni formatira...
tražio sam po netu, vidim ovaj problem se javlja i na drugim flashovima, ako neko zna da li ima pomoći , neka javi, ne ide mi se da reklamiram...

[Ovu poruku je menjao kime1 dana 30.05.2006. u 12:51 GMT+1]