[ Mihajlo Cvetanović @ 01.06.2006. 12:15 ] @
Mučim se sa kombinacijom sendmail-fetchmail već nekoliko dana. Pročitao sam razna uputstva, i howto-ove, i FAQ-ove, ali začudo nigde ne piše baš ono što meni treba. Prosto ne mogu da verujem da to što ja hoću nikome do sada nije trebalo... Elem, imam jedan POP3 nalog kod provajdera ([email protected]), domen kod istog, i jednu linux mašinu kojom želim da zamenim postojeću windows mašinu sa ftgate-om (koja razvrstava poruke sa tog jednog POP3 naloga na sve korisnike, *@mojdomen.co.yu). Znači želim da podesim sendmail tako da kada mu se pošalje RCPT TO: [email protected] on to prihvati kao da je poslato RCPT TO: pera@localhost. Pritom ne želim da to rešavam preko /etc/hosts, ili preko DNS-a. Koristim FC5, fetchmail i sendmail. Nije bilo neophodno da se koristi baš to, ali neću sad da menjam jedan program drugim, tako da vas molim da me to i ne savetujete. Pretpostavljam da je problem u sendmailu, jer testiram stvari tako što se telnetujem na port 25. Kada stavim RCPT TO:[email protected] dobijem odgovor "Recepient ok (message will queue)", a pera nikad neće primiti tu poruku. Mojdomen.co.yu i nije na toj linux mašini, nego je kod provajdera, valjda ga to zeza. Probao sam i sa FEATURE(use_cw_file), i sa FEATURE(virtualhosts) u sendmail.mc, i u /etc/mail/virtualhosts da stavim liniju "mojdomen.co.yu $1", ali ne pomaže. Nisam zaboravio da kompajliram sendmail.mc i restartujem sendmail. Gde grešim? |