[ giomax13 @ 01.06.2006. 14:19 ] @
| Zdravo ljudi,
potrebna mi je preporuka za najelegantnije rešenje za migraciju Windows Server 2000 na Windows Small Business Server 2003. Negde sam procitao da Active Directory Migration Tool ne funkcioniše u ovoj kombinaciji. Hoću naravno da zadržim sva postojeća podešavanja iz aktivnog direktorijuma.
Pozdrav,
Gio |
[ andre2000 @ 02.06.2006. 16:01 ] @
Ja sam skoro radio to, samo sa Win2k3 Standard na SBS2003 Premium. Fora je da kreneš u instalaciju SBS pored postojećeg servera - DC-a, i prekineš instalaciju nakon instalacije osnovnog servera, kada hoće da krene u instalaciju SBS dodataka. Dodaš ga u domen, daš i njemu ulogu DC-a, promovišeš ga u PDC po svim ulogama, izbaciš postojeći DC na Win2k, i nastaviš instalaciju SBS komponenti. Ako imaš samo jedan server, napravi od neke mašine dodatni Win2k DC, prvo njega promoviši u DC, pa posle nastavi prema uputstvima. Jednostavno, zar ne?
Pozz
[ Mitar Ostojic @ 03.06.2006. 07:59 ] @
Najsigurniji nacin da sve proradi iz prve, jedini problem moze nastati ako si instalirao i koristio Group Policy Management za kreiranje i kontrolu raznih polisa na domenu jer njega (nisam siguran) nece preuzeti SBS pa ces morati rucno da instaliras i podesis ponovo.
[ giomax13 @ 06.06.2006. 13:50 ] @
Hvala na odgovorima.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.