[ Tratincica @ 02.06.2006. 06:49 ] @
Na masini koja ima LAN konekciju na net (via proxy [IP NIC:A.A.A.A/16, def. gateway: B.B.B.B, proxy: C.C.C.C, DNS1:D.D.D.D i DNS2:E.E.E.E] bio je instaliran FreeProxy i podesen "odokativno". Proxy je opsluzivao jednu DialIn konekciju na koju su zvali useri. Prilikom ostvarivanja DialIn/Up konekcije Useri su dobijali uvek fiksne IP (A.A.A.X, dakle iz opsega masine na kojoj je instaliran Proxy, da bi koristili i serovane resurse na LAN-u) a i masina sa Proxyjem uzimala je IP A.A.A.240. Nakon kvara na serverskoj masini, izmene MB i memorije, masina je ponovo podignuta na noge, sa svezom instalacijom OS-a, identicnog kao prethodna, XP SP2.Instaliran je i FreeProxy. Medjutim, iz meni do sad ne pronadjenih razloga, nisam u stanju da prokljuvim zasto, proxy ne uspeva da prosledi web nakacenim userima. Da li je moguce sa ugradjenim XP alatima, bez koristenja 3rd party softvera, formirati routing table tako da se web saobracaj sa servera prosledi na DialIn konekciju. Tj, sa A.A.A.A progurati saobracaj na A.A.A.240, odnosno kroz njega korisnicima sa IP A.A.A.241, 242 itd. Namerno sam upisao opste IP oznake jer se, shodno mom (malom) iskustvu, nadam vasoj pomoci u vidu:ukucaj ovo 'vako i 'vako i cekiraj ovo ovde i ovde. Tnx i fala unapred! ![]() Kao sto se vidi, DHCP nije enabliran tako da useri na silu dobijaju IP iz opsega. Posto dialin adapter preuzme prvu, useru ostaje druga *.*.*.241 IP adresa. U krajnjoj liniji, resenje se moze i drugacije napraviti ali me nervira sto ne mogu da resim ovo koristenjem XP alata... Dokumentovanost Xp-ovog Route-ra je katastrofa... Tnx za svaku sugestiju [Ovu poruku je menjao Tratincica dana 02.06.2006. u 13:46 GMT+1] |