[ elektros @ 02.06.2006. 09:51 ] @
Moze li neko nesto da kaze o kvalitetu PLATINET DVD diskova?
[ lancia88 @ 02.06.2006. 11:30 ] @
Pozdrav,

meni nijedan dosad nije stradao zbog kvaliteta samog medija, nekoliko zbog jedne te iste greske u Windowsu. Imam na njima neke arhive stare do godinu dana pa ne znam kako ce se pokazati duze od tog perioda a narezao sam izmedju 200 i 300 njih dosad, cak skoro punih 3000, bas gledam koliko je ostalo... Ne koristim RW ove marke te ovo sve vazi samo i iskljucivo za R diskove certifikovane na 8X rezanje, nesto ranijih na 4 brzine.
[ calexx @ 02.06.2006. 12:00 ] @
Platinet su indijski Moser Baer, pretpostavljam da im je i oznaka MBIxxx, probao sam nekoliko komada i nisu loši ali pošto su po ceni slični drugim, po meni boljim, nema razloga da mnogo experimentišem.
[ elektros @ 02.06.2006. 12:12 ] @
Calexx, koji su po tebi "bolji" diskovi? Trebaju mi diskovi koji se nece cesto koristiti, ali kada ih narezem da narezani materijal bude sto je moguce "vremenski" trajniji!?
[ calexx @ 02.06.2006. 13:50 ] @
Ja bih najradije uzeo neki Taiyo Yuden ili Ricoh ali ih u poslednje vreme ne nalazim pa sam uglavnom prešao na MCC. Naravno, ovo su oznake proizvođača a ne firme koja ih plasira, sve njih možeš da nađeš pod raznim imenima. Taiyo Yuden je najčešće dolazio kao Verbatim Pastel (i CD i DVD varijante) dok sam Ricoh kupovao kao jednu seriju Traxdata DVDjeva. Možda je najbolje da nađeš neki test diskova, tu uglavnom napišu koji je disk i pod kojim imenom se prodaje. Sada uglavnom uzimam Verbatim 16x, to su MCC004 diskovi, eventualno isto Verbatim 8x i to one sa MCC003. Za svaki slučaj probaj po jedan, Verbatim može da bude i CMC i Moser Baer i MCC i Taiyo Yuden, zavisi od serije.
Ala sam ovo napisao jednostavno i razumljivo ... ;)
[ lord Vader @ 02.06.2006. 21:12 ] @
Platinet +R 8x su fenomenalni diskovi! Kod je MBIPG101 R04. Kupovao sam ih u slim pakovanju za 33 dinara. Po testu u Neru su bili bolji od bilo kog Verbatim +R 8x MCC003 koje sam imao
Platinet -R su od drugog proizvođača - UME01 i nisu ništa posebno. Nemoj njih da uzimaš.

Ako neko zna gde na području Beograda mogu da se kupe Platinet DVD+R, molim vas javite na privatno. Jurim ove diskove odavno a ne mogu više da ih nađem. Dobrog su kvaliteta a jeftini su.
[ Zivija @ 03.06.2006. 00:18 ] @
Jedini Platined DVD sa kojima sam ja imao iskustva su bili "fake" i to pakovanje od 25 komada!!!
DVD+R je bio MCC003
DVD-R je bio MCC02RG20
sto znaci fake Verbatimi..... a verovatno ih proizvodi Infodisc
[ lord Vader @ 03.06.2006. 16:41 ] @
Ne mora da znači da su bili lažni, MCC nije rezervisan kod samo za Verbatim. Mogu i drugi proizvđači da koriste Micubišijeve diskove, zar ne?
[ Nemanja Avramović @ 03.06.2006. 16:55 ] @
Slazem se sa lancia88: do sad sam uvek njih uzimao (mislim, od kad sam ih prvi put video) u pakovanju od 25 komada (kupujem u Alfa Media group) i reeetko koji pukne, a kad pukne onda obicno Gnjindovz zas**e.
[ Zivija @ 03.06.2006. 20:29 ] @
Ovi su bili 100% fake, znaci imali su drugaciji serijski broj od MCC diskova, cak i drugaciju boju sa donje strane. Uostalom, najbolji pokazatelj su bili PIE i PIF testovi, gde naravno nije bio ni blizu MCC-u....
[ lord Vader @ 03.06.2006. 23:03 ] @
A da li neko od vas što uzimate u Alfa Media može da mi potvrdi da DVD+R imaju oznaku MBIPG101 R04? Uzeo bih malo više pa da se ne ispalim.
[ reb0rn @ 04.06.2006. 21:26 ] @
Takodje narezao par komada fake MCC diskovi niposto ne kupovat narocito od pada cene Verbatim DVDa...
Moje iskustvo kaze da te cudne/skart firme sa svakom serijom menjanu proizvodjaca diska tako ne kupujte ni u ludilu ovo vazi za platinet, premijum, xwave, datawrite i ostala skart izdanja koja se kod nas valjaju koa brand a osnovi su g**** za debile

PS: Ja sam vec veci broj puta ispao debil posle testiranja kupim veciu broj a ono drugi media code... nikad vise