[ BukYMast3R @ 03.06.2006. 09:18 ] @
| Bok društvo....imam jednu molbu.
dal bi mi mogao netko pomoći uvezi jedne vb skripte?
Ta vb skripta bi trebala, nakon što se kompjuter upali i spoji na NET, da pretraži externu IP adresu (sa bilo kojeg sitea) i da je spremi u jedan txt dokument na željeno mjesto...
ako je netko dobrodušan, nek mi plz pomogne. |
[ Shadowed @ 03.06.2006. 09:59 ] @
Sta podrazumevas pod "pretrazi"?
[ BukYMast3R @ 03.06.2006. 10:05 ] @
trebao bi povuć IP sa npr. whatismyip.org pa da je spremi u .txt file..
ponajviše mi treba takva skripta, jer imam jedan komp kod mene doma, a drugi mi nije pri ruci, pa bi mi trebalo da čim se spoji komp na NET da spremi njegovu ext. IP u neki folder, pa da je mogu preuzet preko mreže ili hamachi-a.
[ Nibble @ 03.06.2006. 23:01 ] @
Za resolvanje ip adrese vidi ovaj program koji sam okacio.Sto se tice provjeravanja da li si na netu iskoristi API InternetGetConnectedState.Znaci mozes staviti u petlju da provjerava npr.
svako 5 sekundi da li si na netu.Za upisivanje u fajl mozes da koristis FileSystemObject.
Pozdrav
[ BukYMast3R @ 04.06.2006. 03:10 ] @
ovo je ok...samo što meni treba scanner za externu IP adresu.sa ovim programom dobijem internu IP adresu.
znaći, trebalo bi da, čim se pokrene windows, da odmah taj program preuzme (netreba u njemu postojat funkcija autorun when Windows startup) externu IP adresu sa npr.
www.whatismyip.org, pa da tu ext. IP spremi u .txt file.
[ Nibble @ 04.06.2006. 16:37 ] @
Nemoj ocekivati da ti neko napise citav program.Zapocni nesto pa cemo ti pomoci.
[ BukYMast3R @ 04.06.2006. 16:54 ] @
probavao sam na mnogo načina....al nikako nemogu povuć IP sa whatismyip siteova....točnije, nemogu dobit vanjsku IP adresu..jedino što uspijem dobit je adresu localhosta, internu i hamachi (VPN) adresu.
[ BukYMast3R @ 09.06.2006. 19:23 ] @
Eto, nešto sam pronašao
Code:
Option Explicit
Public IPAddress As String
Function GetIP()
IPAddress = GetUrlSource("http://showmyip.com/simple")
IPAddress = Left(IPAddress, 15)
End Function
Private Sub Form_Load()
GetIP
IPAddress = Trim(IPAddress)
Clipboard.Clear
Clipboard.SetText IPAddress
MsgBox "Spremljena IP adresa"
End
End Sub
jel može sad samo jedna mala pomoć...postavljeno je da se spremi u Clipboard...trebalo bi mi to i da se IP spremi u određeni txt file, tipo "C:\ip.txt".....lagana pomoć plzz.
[ Nibble @ 10.06.2006. 09:28 ] @
Pokusaj ovo da dodas
Code:
Open "C:\ip.txt" For Output As #1
Print #1, IPAddress
Close #1
[ BukYMast3R @ 10.06.2006. 09:50 ] @
fala ti meštre..... :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.