[ generation @ 04.06.2006. 16:25 ] @
Evo po ne znam koji put trazim pomoc, ali ovaj put je to c++. Imam par zadataka koje moram rijesiti za potpis ali ne znam kako, bas ne znam! 1. Napisati program koji uporabom rekurzivne procedure ispisuje heksadecimalni ekvivalent broja n u normalnom poretku. 2. Napisati rekurzivnu funkciju (primijeniti koncept podijeli pa svladaj) koja vraća poziciju najvećeg elementa u zadanom nizu znakova. U glavnom dijelu programa poziva se funkcija za unos niza znakova, funkcija za ispis, te funkcija koja vraća poziciju najvećeg elementa u nizu. Podaci se unose kroz potprograme, ništa u glavnom dijelu programa. 3. Napišite funkciju za sortiranje znakova silazno (od većeg prema manjem). Za algoritam sortiranja implementirati mjehuričasto sortiranje (Bubble sort). U glavnom dijelu programa potrebno je upisati niz znakova, te pokazati kako radi algoritam sortiranja. Potrebno je detaljno ispisivati korake algoritma - u svakom koraku petlje ispisati koji je to korak po redu i koji se brojevi uspoređuju, te ispisati slučaj kada se poziva funkcija zamjena. 4. Napisati program koji će iščitavati tekst iz neke zadane datoteke i ispisati ga na ekranu.. Ispis treba biti takav da se nakon svake točke tekst ispisuje u novi red. Test: Za tekst: Zadaci su lagani. Brzo cu ih rijesiti. Ispis na ekranu mora biti: Zadaci su lagani. Brzo cu ih rijesiti. Prioritet su mi prvi i drugi zadatak, ove ostale cu jos sad smisljati! I pogledala sam masu tutoriala, ali ne koriste kad niti ne znam sta trazim u njima. Molim vas pomozite mi, zadnja ste mi nada! |