Ma prije toga sam napisao da mogu dodati jos jedan NIC(posto vjerovatno nema sanse da napravim ovo sa jednim NIC-om).
Na radnim stanicam je XP.
Mreza je nadogradjivana tako da sad postoji jedan WAN link(zakupljeni vod 128kb/sec preko kojeg idu trenutno samo mailovi i 1 jedini user na net) koji ide preko PIX 501 a nakon toga na Cisco 805,a drugi WAN link je obicni ADSL modem brzine 2 mb prije kojeg je tvz web server(kanta koja sluzi kao ruter,hebiga nedaju lovu za posten ruter

) .
E sad problem lezi u tome sto taj odredjeni user koji ide preko zakupljnog voda je moj sef kojem mora biti setiran na taj gateway posto mora pristupati nekim odredjenim fajlovima i to moze uciniti samo preko tog WAN linka (VPN & shit) e sad se sjetio da zeli koristit i Skype koji preko linka sa takom malom propusnosti(ionako preopterecenim e-mail prometom) zvuci like shit...e sad posto je moj sef neuko bice i kojem nesmijem ni pokusat objasnit zasto je zvuk tako los i da samo treba promjenit adresu gatewaya kad ide telefonirat ja moram nac nekakvu alternativu i da bez njegovog znanja skype vuce bandwith sa ADSL linka.
E sad sam ja konto kako to napravit pa sam mislio da ima nekakva opcija da prilikom upotrebe nekog odredjenog porta cjeli taj promet ide na jedan link a sve ostalo na drugi. Svi kompvi su spojeni na switcheve i odatle kud koji mili moji