[ trsh @ 05.06.2006. 14:49 ] @
Jel instalirao neko ovo izdanje win-a? Ako moze da podeli detalje oko instalacije sa nama.... |
[ trsh @ 05.06.2006. 14:49 ] @
[ shale.skay @ 05.06.2006. 15:48 ] @
Pre nekih par meseci sam instalirao Vistu u verziji beta1. Racunar je Celeron 2.4GHz 512MB RAM-a. Primetio sam sledece stvari: 1.U startu je zauzece RAM memorije 280MB, 2.Racunar je osetno sporiji, 3.Haos sa drajverima (ni jedan stariji drajver nisam mogao instalirati). 4.Nestabilnost u radu (cesto su mi se gubile ikonice i zamrzavala slika na ekranu, ali je to mozda i zbog drajvera graficke) Sve u svemu Vista u verziji beta1 je opstala svega par sati pre nego sam je zamenio XP Profesional SP2. Pre neki dan sam skinuo sa torenata Vistu u verziji beta2, ali jos nemam dovoljno hrabrosti da je isprobam... [ Shadowed @ 05.06.2006. 15:58 ] @
U sustini nista narocito, jedino sto moras da napravis particije nekim drugim programom ili setup-om XP-a jer setup Vista-e nema ugradjeno (u Beta verziji) pravljenje particija. Ostalo ide lako i jednostavno, boot-ujes sa DVD-a, odaberes particiju, ime kompjutera i admin pass. I to je to.
Ostalo je ono sto je receno u prethodnoj poruci ;). [ calexx @ 05.06.2006. 21:44 ] @
Beta OS može čak da bude i totalno drugačiji od finalne verzije. Ko se seća, win 3.1beta je bio malo našminkani win 3.0 dok je prava verzija bila apsolutno drugačija, prelaz je bio skoro sličan kasnijem prelazu sa 3.11 na w95.
[ zonic @ 05.06.2006. 21:48 ] @
Prijatelji
ja sam instalirao verziju 5231 beta 2 i to odlicno radi osim sto nemam 64bit drajvere za modem , sutra instaliram verziju 5365 koja ima opcije izbora particaja , brisanja i formatiranja samo da vidim kako radi dok ne stigne konacna verzija koju mogu da registrujem inace sve rade 15 dana . Nemojte se zafrkavati sa Vistom ako nemate bar 1gb rama , pc expres graficku i 64bit procesor inace cete imati gore navedene probleme. Moj racunar , moja preporuka za vistu ( 2gb ram , athlon64 3000+ venise , ati x550 , msi k8n neo4 ) radi bolje od intela . pozdrav [ WawaHOO! @ 05.06.2006. 22:34 ] @
Mozda je offtopic ali hteo bih da pitam gde ste nabavili Vistu?
Pozz [ shale.skay @ 05.06.2006. 23:00 ] @
Ja sam skinuo 5384, mislim da je jako sveza. Inace sav softver, muziku i filmove skidam sa torenata... [ easyyu @ 06.06.2006. 02:49 ] @
Ja sam isto stavio verziju 5342 i kad sam skontao da explorer ne moze da prikaze u obliku TREE-a momentalno sam ga skinuo! :)
[ Reljam @ 07.06.2006. 06:08 ] @
Ja svakodnevno koristim 5384 (beta 2) na prilicno jakoj* masini, i dobro radi imajuci u vidu da jos nije RC kvalitet. I dalje je beta, i ne treba je koristiti na production ili primary kompjuteru osim ukoliko nemate dobar razlog za to - ali to je normalno za beta verzije. Za kucne korisnike sa jednim kompjuterom je ipak bolje da ne diraju primarni OS - ok je instalirati Vistu na drugu particiju, ali ne treba zameniti glavni OS.
* jaka masina - quad core Opteron (dobro, dva dual core 880) sa 4 GB memorije i dva GeForce 7800 GTX u SLI rezimu. [ zonic @ 15.06.2006. 17:44 ] @
SAVET
ne instalirajte VISTU 5356 jer pravi temp fajlove od 500mb pri svakom ukljucivanju . PITANJE , da li neko zna kako da skinem prvi boot prozor posle izbacivanja viste iz racunara a da ne formatiram disk na kome se nalazi XP , putanje nisu u boot loaderu gore pise WINDOWS BOOT MENAGER ,gde da nadjem taj fajl ? [ degojs @ 15.06.2006. 22:16 ] @
Jesi li probao da odeš u (XP) Recovery konzolu i tresneš "fixmbr" ?
[ zonic @ 16.06.2006. 16:54 ] @
Prvi put sam probao i zaista tresnuo racunar sve se zablokiralo , izbrisale su se sve boot putanje pa sam morao da formatiram disk i instaliram XP posle toga sve je bilo uredu . Sada se ne bih zezao sa (fixmbr) ako ne moram , mozda nesto drugo ?
[ Deda_Mraz @ 16.06.2006. 21:23 ] @
Pa možeš da kucas fixboot ili fixmbr (nije isto) a ako si zeznuo aktivne i primarne particije (setovao dve da ti budu aktivne, što ide kao faza i nula
![]() Meni se čini da sa fixmbr ne možeš ništa da zezneš...ali uvek postoji prvi put ![]() [ degojs @ 16.06.2006. 21:29 ] @
Zaista prvi put čujem da je "fixmbr" zeznuo particije, a i koristio sam ga baš dosta puta..
[ Deda_Mraz @ 16.06.2006. 21:31 ] @
Pa da i mene začudi to...
Baš sam pre neki dan zeznuo nešto oko Viste i uradio MBR i sve ok bilo... [ starship @ 16.06.2006. 22:52 ] @
Beta2 koja je javno dostupa na MS sajtu za download zaista nije nista specijalno. Vecinom je to isto sto je i bilo - tromost, neoptimizovanost... Ja nisam imao problem sa drajverima, najveci deo sam uspeo da instaliram bez problema ili je Vista sama prepoznala. Videcemo kako ce se to zavrisiti do kraja.
[ boban779 @ 17.06.2006. 14:06 ] @
Da li mora da se formatira particija pre instalacije bete 2?
[ Deda_Mraz @ 17.06.2006. 15:05 ] @
Nemora...
[ thugic @ 17.06.2006. 15:14 ] @
A kako se ponasha sa dual boot-om? Recimo, imam instaliran Slackware i WinXP, updateujem XP na Vistu i overwritovacemi LILO ...
Sad, kad vratim lilo uz pomoc Slck CD1, dali ce mi prepoznati Vistu? Ako ne prepozna, koje linije da dodam u lilo.conf? ;p [ Asix @ 17.06.2006. 16:28 ] @
Na Microsoft - ovim diskusionim grupama sam citao da Vista Beta 2 nije bas prijateljski raspolozena za koegzistenciju sa Linux sistemima (pa jos ako ukljucite i BitLocker...). Medjutim, pronasao sam prakticno resenje: prvo instalirate XP, pa Vistu, pa tek onda neki Linux, pa ako ga LILO nakon instalacije automatski ne detektuje, onda izmenite lilo.conf fajl (ne znam kako bese, ali probacu da progooglam) i to je to. Ako umesto LILO - a koristite GRUB, posle instalacije ce automatski da ga prepozna (provereno), tako da kada se startuje kompjuter, u GRUB manager - u izaberete Windows Loader, pa kad se on ukljuci, birate izmedju XP - a i Viste. Ako izaberete Vistu, startuje se bez problema, a ako izabere XP, onda vam se prvo startuje NTLDR, pa onda morate ponovo da izaberete XP da biste ga pokrenuli. Jeste malo komplikovano resenje, ali sta ste drugo ocekivali sa 3 (ili vise) OS - a na jednom kompjuteru?
[ Deda_Mraz @ 17.06.2006. 22:40 ] @
Citat: thugic: A kako se ponasha sa dual boot-om? Recimo, imam instaliran Slackware i WinXP, updateujem XP na Vistu i overwritovacemi LILO ... Sad, kad vratim lilo uz pomoc Slck CD1, dali ce mi prepoznati Vistu? Ako ne prepozna, koje linije da dodam u lilo.conf? ;p Sa grub-om radi sasvim ok. Imao sam instaliran XP, Suse, Kubuntu, Ubuntu (prvu verziju) i preko svega toga još sam instalirao Vistu i sve je radilo cakum pakum i to sve na jednom HDD-u (naravno odvojenim particijama). E sada za LILO znam da je malo specifičan i da hoće nekada da zeza i samo ako je Xp i neka lin distribucija. P.S. NIKAKO NEMOJ RADITI UPGRADE XP NA VISTU....NIKAKO!!! [ thugic @ 18.06.2006. 01:08 ] @
Kao prvo hvala ;)
Inache, dali si ti instalirao Vistu pre ili posle instalacije Linux distrubucija? Ako hocu da instaliram "preko" XP-a (update ili bilo shta...) kako ce se GRUB ponashati? MBR ce biti ponovo vracen na Win fazon i kako to onda da vratim? .... [ zonic @ 24.06.2006. 22:24 ] @
Gospodo pronasao sam nacin da sklonim dupli boot posle instalacije viste bez konzole i fmr sada moj xp media centar radi opet iz prve , evo kako . Formatirao sam pariciju na kojoj je bila vista zatim obelezio da se vide sistemski fajlovi i izbrisao bootmgr , restartovao racunar i sve je bilo ok ! Uvek postoji prvi put !!!
[ Neky 92 @ 18.08.2006. 00:12 ] @
Da li mogu da zadrzim postojeci XP i na isti komp instaliram Vistu ? Da li je nesto komplikovanije?
Unapred hvala. [ Miroslav Jeftić @ 18.08.2006. 08:03 ] @
Možeš, nije komplikovano; napravi još jednu particiju i na nju instaliraj Vistu.
[ tigar-21 @ 22.08.2006. 18:10 ] @
Pozdrav,
imao sam Vistu beta 2 instaliranu na racunaru zajedno sa Xp-om i radila je bez problema medjutim mislim da je jos prerano radit sa vistom jer vecina programa se ne moze instalirat a za Antiviruse da ne pricam,ima samo Pc Client i jos jedan ali sam zaboravio naziv, meni licno nije zanimljivo radit sa sistemom bez programa zato sam je sklonio dok ne izadje finalna verzija a ko zna mozda bude skroz drukcija od Bete. :-) [ andjic @ 23.08.2006. 21:39 ] @
Meni radi sve ok sa Vistom beta2 build 5472. Mada nisam stigao da instaliram ništa sem offisa 2007 beta2, acrobat readera, divix codeca, total commandera, everesta, avasta, programa za mobilni, live messengera i još par programčića. Drajveri su svi ok, a uradio sam clean install.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|