[ djokapeka @ 06.06.2006. 14:34 ] @
Da li neko moze da mi pomogne kako da isprogramiram event za stampanje forme ili sadrzaja tabele na formi...valjda ne mora da se sve pretvara u stringove i radi sa output stream-ovima? Hvala unapred... |
[ djokapeka @ 06.06.2006. 14:34 ] @
[ draganc__ @ 06.06.2006. 17:46 ] @
Neces nista napraviti sa stringovima, najpametnije je da cijelu formu pretvoris u bitmapu, i kao takvu posaljes na stampac.
Ovdje imas primjer koji nazalost nije bas jednostavan i radjen je u c# :( http://www.codeproject.com/csharp/printform.asp Drugi nacin je da iz koda simuliras "ALT+print screen", pa uvezes bitmapu sa clipboarda, podesis joj velicinu i opet na stampac. [Ovu poruku je menjao draganc__ dana 06.06.2006. u 19:15 GMT+1] [ milas @ 06.06.2006. 22:13 ] @
Stampanje tabele (JTable-a) kod JDK-a 1.5.0 mozes jednostavno uraditi na sledeci nacin:
Code: MessageFormat zaglavljeStrane = new MessageFormat("Neko zaglavlje"); MessageFormat dnoStrane = new MessageFormat("- {0} -"); PrintRequestAttributeSet set = new HashPrintRequestAttributeSet(); set.add(OrientationRequested.PORTRAIT); nekiJTable.print(JTable.PrintMode.NORMAL, zaglavljeStrane, dnoStrane, true, set, false); [ djokapeka @ 11.06.2006. 12:31 ] @
Hvala na kodu...ali slaba vajda ...imam jdk1.4.0 a jre mi je 1.5.0 tako da ne mogu da iskompajliram kod jer mi javlja gresku ,PrintRequestAttributeSet object i OrientationRequested variable ne prepoznaje, a ne znam zasto mi javlja da JTable.package ne postoji....ako imas predstavu kako da odstampam tabelu sa 1.4.0 jdk-om bilo bi super...By the way probao sam sa print(Graphics g) i printAll(Graphics g) metodama clase JTable ,ali se ne dogadja nista...
Pozdrav... [ milas @ 11.06.2006. 14:04 ] @
Da li imas mogucnost da ipak instaliras jdk 1.5.0. ?! Za starije verzije nisam pravio stampu, osim izvestaja pomocu JasperReports-a. Sigurno je malo komplikovanije nego u novoj verziji.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|