[ source @ 06.06.2006. 17:18 ] @
Dali netko ima nekakvu literaturu vezanu uz generiranje koda ili alate za generiranje koda, nesto sto bi moglo posluzit za izradu nekog manjeg seminarskog rada, ili mozda preporuka neke knjige od koje bi mogao pocet?
Nesta najosnovnije!?!

Hvala!!
[ dragancesu @ 07.06.2006. 15:26 ] @
Imas li u vidu neki konkretan jezik?
[ source @ 07.06.2006. 18:47 ] @
Pa nemam konkretno u vidu neki jezik, jer bi ovo trebao napisat vise opcenito. Kao gdje se susrecu i koriste generatori koda, dali i koje vrste postoje, vise teoretski dio vezan uz teoriju generiranja koda!
[ source @ 07.06.2006. 23:44 ] @
Nasao sam jednu dobru knjigo na temu, samo sto je ta knjiga na engleskom, pa ako netko imam kakva dobar link s knjigama ili mozda cak tu knjigu?
Knjiga se zove: Code Generation in Action, autor:Jack Herrington

thx!
[ dragancesu @ 08.06.2006. 06:44 ] @
Nemam knjigu ali sam se bavio s tim, nesto sam i napravio

http://www.clipper.co.yu/sbrcase/index.htm

Inace sada vec davnih devedestih postojao je program ProC koji je bio generator aplikacija. Pravio je source za c, oslanjao se na biblioteku. Uglavnom, danas tako nesto nije interesantno jer novi RAD alati to rade bolje i lepse.

[ Alter Ego @ 09.06.2006. 01:07 ] @
Ima toga koliko hoćeš. Uglavnom je to vezano za CASE alate, to nek ti bude ključ za pretragu. Ukratko, postoje brojne metodologije za projektovanje softvera koje se baziraju na CASE alatima. To najčešće izgleda tako što u CASE alatu napraviš model softvera ili baze podataka ili nečeg sličnog a CASE alat na osnovu tog modela generiše kod. Najpoznatije metodologije IDEF0 (analiza procesa i modelovanje aplikacija - najpoznatiji alat BPWin), IDEF1X (modelovanje podataka - najpoznatiji alat Erwin, sada poznat i kao CA Data Modeler) i objektno-orijentisane metodologije razvoja softvera, npr. Unified Process, RUP i Larmanova metoda koje se baziraju na UML-u kao jeziku za vizualno modelovanje (Rational Rose, Borland Together, Poseidon for UML, Magic Draw, CA Component Modeler i mnogi drugi).

E toliko od mene. Sad izvolte na www.google.com