[ pajko111 @ 07.06.2006. 14:13 ] @
Imam jedan problem.Imam nekoliko checkbox-ova koji sluze kao glasanje.Kad kliknes na jedan checkbox pa na submit strana ttreba da se osvezi i doda glas za tu opciju.Sad sve sam ja to uspeo da uradim ali mora da ima neki manje glomazan nacin za to.Ja sam koristio switch-eve koji ako je pritisnuta odredjena opcija apdejtuju bazu i inkrementiraju rezultat.Kako ovo da uradim preko arraya i verovatno foreach petlje.Ja sam nesto prcko ali mi nikako ne polazi za rukom.Trazio sam i po manualu al mi nista ne pali sijalicu. Ovako izgledaju ti moji switch-evi: Code: switch ($_POST['opcija1']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija1=opcija1+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } switch ($_POST['opcija2']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija2=opcija2+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } switch ($_POST['opcija3']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija3=opcija3+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } switch ($_POST['opcija4']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija4=opcija4+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } switch ($_POST['opcija5']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija5=opcija5+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } switch ($_POST['opcija6']) { //postavljam prekidac case 1: $ubacivanje = 'UPDATE glasanje1 SET opcija6=opcija6+1;'; if (mysql_query($ubacivanje,$link)) { echo ""; } else { echo 'biiiiiiip'.mysql_error(); } break; } //hvatanje iz baze $a = mysql_query("SELECT opcija1,opcija2,opcija3,opcija4,opcija5,opcija6 FROM glasanje1",$link); if (!$a) { echo 'Could not run query: ' . mysql_error(); exit; } $prvi=mysql_fetch_array($a, MYSQL_NUM); A ovo je forma: Code: <form name="form1" method="post" action="glasanje.php"> <input type="radio" name="opcija1" id="opcija[]" value="1" >Parachuting(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[0];?></span>)<br> <input type="radio" name="opcija2" id="opcija[]" value="1" >Paragliding(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[1];?></span>)<br> <input type="radio" name="opcija3" id="opcija[]" value="1">Base Jumping(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[2];?></span>)<br> <input type="radio" name="opcija4" id="opcija[]" value="1">Snowboarding(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[3];?></span>)<br> <input type="radio" name="opcija5" id="opcija[]" value="1">Wake Boarding(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[4];?></span>)<br> <input type="radio" name="opcija6" id="opcija[]" value="1">Skateboarding(<span class="rezultat"><?php echo $prvi[5];?></span>)<br> <INPUT TYPE="submit" class="unnamed1" style="style.css" value="Vote"> </form> |