[ varelg @ 07.06.2006. 19:23 ] @
| Zdravo,
Nekoliko puta sam na svojoj Linux mashini reinstalirao razlichite verzije Fedore (ali nikad dual boot, uvek samo jedna verzija) sve dok se odjednom nije pojavio tamni ekran od GRUB-a umesto tipichnog splash screen uobichajenog za instalciju Fedore.
Sada ne mogu bash da instaliram NISHTA, jer bez razlike koju verziju Fedore imam na CD-u koji je u CD pogonu (a CD-ROM je naveden kao prvi za butiranje u BIOS-u) izlazi tamni GRUB screen i ochekuje komande...
Kako da izadjem iz GRUB-a, na HDD-u nemam nishta vazhnog tako da bilo shta dolazi u obzir, ali mi je vazhno da mogu BILO SHTA da uradim na kompu. Ovako kako je sad, na kompu ne mogu da uradim NISHTA... |
[ Borovic @ 07.06.2006. 21:13 ] @
Instalacija Fedore se, koliko se sećam, ne pokreće uz pomoć GRUB-a .Verovatno ti je "oštećen" bootloader (GRUB), te stoga pokušaj da ručno pokreneš već instaliran sistem.Da li su ti svi CD-ovi ispravni?Da li je u BIOS-u sve podešeno?I šta piše na "crnom ekranu"?Pozdrav.
[ varelg @ 08.06.2006. 00:25 ] @
Pri svim prethodnim pokushajima instaliranja Fedore (razlichite verzije) CD-i su bili ispravni (proshli test za ispravnost checkmedia).
Probleme pri instaliranju Fedore sam imao prilikom dva neuspela pokushaja instalacije Fedora Core 1 (prmedbe na tTex sistem) da bi na trechem pokushaju izshao GRUB ekran, na kojem pored verzije GRUB-a (GNU GRUB version 0.97 ) daje se i uputstvo oko komandi (press TAB for available commands and command TAB for finish command)i dalje sledi prompt...
U BIOS-u CDROM je jasno definisan kao prv u redosledu prilikom boot-a.
Chisto radi kompletnosti, probao sam instalacijju s WindowsXP CD-om u CD pogonu i isti GRUB ekran opet izlazi...
Na shta se misli s "ruchnim pokretanjem vech instaliranog sistema". Boot floppy nisam kreirao niti jednom prilikom onolikih instalacija...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.