[ ajde @ 07.06.2006. 19:40 ] @
Narode nabavio sam pomenuti adsl ruter i prvi utisci su razocaravajuci, naime niti sam dobio neko objasnjenje ni cd, ama bas nista, ali dobro povatao sam konce i pustio ga da radi. Radio je dugo, svega 20-tak sati i onda poceo da zeza. Cas radi, cas neradi tj, mreza preko njega funkcionise ali se gubi trag samog rutera u mrezi. Preko web interfejsa ga nema a kada ga pingam vidim ga, sa jednog racunara ga vidim sa drugog ne pa obrnuto. Zvao sam ove tipove iz netiksa i kulturno mi ljudi zamenise ruter za ruter, ali opet isto. Možda nesto kod mene ne fercera. A da i ono najvaznije kako da nateram eMule da radi preko rutera. Ako neko ima nekakva iskustva u vezi sa ovime nek pomaze, inace se vec lomim da ovo cudo bacim u kantu i kupin nesto bolje. Možda Top Com WEBR@CER 864A ili nesto slicno. Pomagajte
[ calexx @ 07.06.2006. 20:05 ] @
Liči mi na problem koji ja imam sa USR ruterom, radi otrpilike toliko i stane. Jednostavno ga isključim iz struje i vratim i opet proradi. Nisam baš siguran da li je do njega, kabl modema ili same veze prema SBB ali uskoro svakako moram da rešim.
Da bi eMule (dobro) radio, moraš da otvoriš neke portove. Proveri da li ti je uključen firewall a pročitaj malo i o portforwardu ...
[ ajde @ 08.06.2006. 12:18 ] @
Uspeo sam da ga nateram da radi bez prekidanja veze ili pucanja (zamisli vevericu izmešali mi ip adrese tako da se potrefilo da je jedan od kompova imao istu adresu kao i router) ali to je sad proslost, svaka skola se plaća; Jedino sto se jos uvek mlatim sa eMule-om. Valjda cu i to da resim
[ pyc @ 06.07.2006. 12:38 ] @
baci koji hint ako si resio emule :)
[ djricky @ 07.07.2006. 00:26 ] @
forwarduj TCP/UDP portove 4662 i 4672 na svoj LAN IP, ili ga podesi da radi kao bridge...
[ Mister Big Time @ 08.07.2006. 01:02 ] @
Banalan problem. Prvi si sam resio a za drugi ti je napisao djricky.

Dakle ruter je super samo ga treba podesiti, nista komplikovano...