[ MatezYU @ 08.06.2006. 11:59 ] @
Kako moze da se citaju podati iz dbgrid-a? Dakle baza mi je prikacena na dbgrid i meni treba da se iscita vrednost jednog polja a to polje mi je selektovano... Kako to mogu da odradim? |
[ MatezYU @ 08.06.2006. 11:59 ] @
[ MatezYU @ 08.06.2006. 12:15 ] @
ovo mi odradi samo prvo polje iz grida koje je selektorvano... a meni bi trebalo drugi i trece
DBGrid1.Selectedfield.DisplayText [ codeb.s @ 08.06.2006. 12:26 ] @
Nisam siguran sta želiš uraditi,ali mislim da pogrešno pristupaš . Ovako, svaki red DBGrida prestavlja jedan "record" u tabeli tj. svaka kolona predstavlja polje tabele .Znači ukoliko si označio red i treba ti vrijednost recimo iz kolone 3 trebaš znati koje je to polje i pozvati vrijednost tog polja. Npr u 3-oj koloni ti je vezano za polje NAZIV , tvoja vrijednost je Tabela1Naziv.value.
Neznam sta želiš reći kad kažeš da čita samo selektovano. Ukoliko želiš nešto drugo moraš pronaći tu vrijednost u tabeli koja ti je vezana za DBgrid. Probaj!? [ Miloš Baić @ 08.06.2006. 15:01 ] @
Citat: MatezYU: Kako moze da se citaju podati iz dbgrid-a? Dakle baza mi je prikacena na dbgrid i meni treba da se iscita vrednost jednog polja a to polje mi je selektovano... Kako to mogu da odradim? Pozdrav, prvo, nisi pitanje postavio razumljivo?!!! Ako želiš neko polje da vidiš treba da odradiš filter u zavisnosti od toga da li koristiš, recimo, ADOTable ili ADOQuery,.... Primer, imaš tri kolone: IME, PREZIME, ADRESA. Isfiltrirao si lice i želiš videti adresu. Da bi iščitao adresu u nekom, recimo, TEdit-u, treba uraditi sledeće: Code: Edit1.Text:= ADOTable1.FieldByName('ADRESA').AsString; Na osnovu ovoga, ne moraš filtrirati lica, nego samo selektuj određeni red, klikni na njega, i u TEdit-u će ti prikazati polje ADRESA za to lice?! Nadam se da si na to mislio?! [ mzarko @ 08.06.2006. 18:18 ] @
Nadam se da ce ti ovo pomoci
Edit1.Text:=DBGrid1.SelectedField.AsString; [ mehanizamm @ 06.02.2011. 12:31 ] @
Znam da je stara tema al imam problem..
Ako je ukljucen RowSelect kako da pristupim odredjenoj celiji dbgridu?? Kao na primer edit1.text:=stringgrid1.cells[1,stringgrid1.row] ?? [ savkic @ 06.02.2011. 14:01 ] @
> Ako je ukljucen RowSelect kako da pristupim odredjenoj celiji dbgridu??
> Kao na primer edit1.text:=stringgrid1.cells[1,stringgrid1.row] ?? Ako je uključen rowSelect onda ni jedna ćelija nije selektovana, samo možeš čitati podatke direktno iz dataseta. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|