[ Gorky17 @ 08.06.2006. 18:42 ] @
| Kako aplikaciju, napravljenu u C# naterati da kreira log fajl u formatu LOG.txt?
Zapis bi trebao da bude ovakvog izgleda:
HH:mm:ss d/m/y - NazivUsera - pocetak rada
HH:mm:ss d/m/y - NazivUsera - kraj rada
HH:mm:ss - oznaka za sate, minute,sekunde
d/m/y - dan, mesec,godina
NazivUsera - UserName korisnika koji se logovao
pocetak rada, kraj rada - poruke koje bi program zapisivao u doticni LOG.txt kad odredjeni korisnik pocne, odnosno zavrsi sa radom.
NAPOMENA: Program mora beleziti kraj rada, bez obzira da li se korisnik izlogovao ili je samo ugasio program. Svako pokretanje programa zahteva logovanje iznova. |
[ Dejan Vesic @ 01.07.2006. 20:40 ] @
Iskoristi specijalizovanu biblioteku upravo namenjenu logovanju - log4net :
http://logging.apache.org/log4net/
Postoje i druge alternative (Microsoft Enterprize Library Logging Block) ali sa gornjom sam imao samo dobra iskustva.
[ NrmMyth @ 01.07.2006. 22:33 ] @
Ne vidim cemu posebne biblioteke za takvo nesto relativno jednostavno?
[ Dejan Vesic @ 02.07.2006. 07:33 ] @
Zato što je korišćenje izuzetno jednostavno, biblioteka Open Source (besplatna) a pre ili kasnije se pojavi potreba da loguje još samo ovo ili ono, da log ide pored fajla u event viewer i/ili bazu, da za opasne greške treba poslati mail ...
A sve ovo može trivijalno iz Log4Net BEZ programiranja.
Slažem se da je postavljeni zadatak trivijalan, ali dodaj threads, ili web app, pa odmah postaje netrivijalan.
U svakom slučaju, stvar izbora. Pisanje u fajl nije komplikovano, Log4Net je generalno rešenje, pa ko šta više voli.
[ Shadowed @ 02.07.2006. 16:35 ] @
Da.. samo je, koliko sam video (a nisam bas pazljivo citao...), licenca takva da moras izdati i svoj program pod istom licencom - open source...
[ v.marko @ 02.07.2006. 19:29 ] @
cini mi se da u MSDN ima odlican primer kako se generise log fajl ali je primer dat za zapisivanje u log fajl pri hvatanju exception-a, mrzi me sad da trazim ali znam da je meni svojevremeno puno pomogao
[ Dejan Vesic @ 02.07.2006. 19:31 ] @
Citat:
Shadowed: Da.. samo je, koliko sam video (a nisam bas pazljivo citao...), licenca takva da moras izdati i svoj program pod istom licencom - open source...
Ne, Apache Licence v2.0 nije kompatibilna sa GPL licencom, ili u prevodu - proizvod mora da sadrži ALv2 za Log4net ali NE mora objaviti svoj source code.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.