[ refa @ 10.06.2006. 02:32 ] @
Duze vremena radim sa Slackom od 9.1 pa do 10.2
sad mi se nudi posao programer, medjutim radi se na suse-u ne znam tacno koja verzija, citao sam neshto po forumima kao ono ko zna slack zna linux, mene vishe interesuju funkcije implementirane u OS-u suse-a koliko se to razlikuje od slacka i sam kernel, dal ide isto kompajliranje kernela pod suse-om kao i kod slackaa i dal se uopce moze kompajlirati kernel kod suse-a, posto suse nije free i tako to puno pitanje ali nemam toliko vremena da trazim po net-u
ah da ako ima neko finu knjigu onako za programiranje pod linuxom da preporuci, znam c i c++ solidno moglo bi se reci

[ BastardX @ 10.06.2006. 03:17 ] @
Open suse jeste free.Ako imas brzu konekciju mozes i da skines dvd ili cd-ove open suse
Suse je linux ko i svaki drugi i bazira se na rpm-u kao stari red hat i sl.Moze da se kompiluje ali i nemora
Ako instaliras development pakete imas mnostvo programa za c++ ,ide,qt i ui

Suse se razlikuje od ostalih distroa linuxa (naprimer mandrak i td) najvise po svom specificnom init-u
[ mulaz @ 10.06.2006. 03:23 ] @
Ako si uspeo sa slackom.. uspet ces i sa susetom.. sve (osim inita) je 95% isto, sve mozes da radis putem .conf fajlova.. paketici se instaliraju umesto sa installpkg sa rpm -iv, .conf fajlovi su obicno na istim mestima, kernel se kompajlira isto,...

e sad.. ako bi poceo sa susetom, navikao bi se iz pocetka na yast (koji olaksava sve to kuckanje u konzoli).. i kad bi dosao na slack.. ne bih imao pojma o conf fajlovima itd. sad kad si iz slacka rpesao na suse.. mozes da se naviknes na yast.. a ne moras. isto vazi za fedoru, mandrivu i sve druge sarene distribucije
[ ph4t @ 10.06.2006. 13:10 ] @
Citat:
BastardX: Open suse jeste free.

Open suse je projekat, distribucija se jos uvjek zove SUSE Linux.
[ Borovic @ 10.06.2006. 14:09 ] @
Koliko god ga menjali, SUSE JESTE LINUX.Samim tim, osnova sistema je skoro identična na svakom Linux sistemu, a to je ono o čemu brineš, zar ne?A ako si "savladao" Slackware, SUSE ti sigurno neće biti problem.Pozdrav!
[ japan @ 10.06.2006. 14:36 ] @
Citat:
ako ima neko finu knjigu onako za programiranje pod linuxom da preporuci, znam c i c++ solidno moglo bi se reci

ako te zanima sistemsko programiranje - APUE, R. Stevens