[ NeShYU @ 10.06.2006. 15:48 ] @
Kao sto sam rekao u naslovu, korisnik sam wirelessa i imam problem.

Moj problem je sto sa insternet mnogi (skoro nijedan) program/servis ne moze da me pinguje, odnosno pinguje me ali ne moj kompjuter, vec AP ili sta vec. Ne razumem se u wireless pa me to mnogo muci.

Instalirao sam Apache web server na portu 80 kao po defaultu. Korisnici koji su, kao i ja, na wirelessu mogu da vide moj sajt kad ukucaju moju IP 10.0.51.xxx a kad ukucam (ili neko drugi) moju IP 217.26.79.xxx nakon skoro pola minuta cekanja, otvori sajt VeratNet (mog provajdera). Problem je i sa na primer SHOUTcast programom, odnosno kad pokrenem SHOUTcast i WinAmp, korisnici wirelessa mogu da cuju preko IP adrese 10.0.51.xxx a preko 217.26.79.xxx ne moze niko, cak ni sajt SHOUTcast-a na kome treba da se pojavi naziv mog 'servera' i da svako moze da slusa muziku.

Kako mogu da resim taj problem, pa da moze da se pristupi mom web serveru preko moje IP adrese, a mogu i da instaliram nameserver pa da ide preko domena?
[ linux_wlan @ 10.06.2006. 17:07 ] @
Ne mozes da ga resis nikako, zato sto se nalazis iza NAT-a ili ti "masqarading" -a. Da bi ti svi internet servisi radili i bili vidljivi spolja potrebno je da ti tvoj provajder forwarduje zeljene portove, a za takvo nesto je verovatno mala sansa da ce ti uciniti. Mozes da im zatrazis mada mrka kapa.
[ NeShYU @ 10.06.2006. 17:48 ] @
Hvala na odgovoru.
[ broker @ 11.06.2006. 14:37 ] @
U stvari imas resenje, obrati se provajderu i trazi staticnu javnu IP adresu. To kosta dodatno ali posle toga ce svako moci da pristupi tvojim servisima.
[ Iksi @ 11.06.2006. 16:41 ] @
Postoji jeftinije resenje... odes na
www.dyndns.org
tamo se registrujes i otvoris neki domen moj je iksihacker.homeip.net.
2. Kad to uradis skini serv-u i napravi ftp server
3. obavzno moras da skines i program direct ubdate.
4. Instaliraj ga i idi na create account gde ukucas tvoj domen kao i user i
password od naloga na dyndns.org
Pokusaj da se ulogujes na ftp prko racunaraako uspes to je to... Nadam se da
sam ti pomogao
[ broker @ 11.06.2006. 20:06 ] @
Iksi, nece to da radi. Covek je iza NAT-a, ima IP adresu iz privatnog opsega. Nedostupan je sa Inteneta.
[ varginjo @ 04.09.2007. 05:25 ] @
Imam slican problem!

Ne mogu da pristupim mojoj web stranici(u potpisu ) . Dakle, koristim wireless. Pre sam isto preko tog provajdera
mogao, ali sada vise ne. Takodje ni provajder ne moze da pristupi .

Da li je isti problem u pitanju, kao sto ste ovde naveli i sta najpametnije preporucujete da uradim povodom ovoga ?
[ armilian @ 11.09.2007. 16:58 ] @
Pogledaj koji su ti portovi otvoreni ka netu i radi port forwarding(port mapping) preko nekog programa...npr port 2323 forward localhost:80 i sada sa interneta preko porta 2323 pristupaju tvom web serveru(naravno 2323 je otvoren prema netu)
a preko no-ip.com konfigurishi sve ostalo...
[ varginjo @ 20.10.2007. 05:52 ] @
@armilian,u medjuvremenu mi je problem bio delimicno resen, a sada opet sve po starom!

Sa kojim programom da proverim ove portove ?

Hvala
[ varginjo @ 22.10.2007. 13:55 ] @
Evo kontaktirao sam ponovo svog wireless provajdera ali kazu da nije do njih,
ne mogu ni oni da pristupe mom domenu . valjda je kako je naveo linux_wlan
da sam iza NAT-a .
Da li postoji neki nacin da se ovo resi ?
Bukvalno svaku web stranicu mogu da otvorim samo sa ovim imam problema.
[ varginjo @ 30.10.2007. 15:07 ] @
Probao sam i ovo sto je @armilian naveo, ali ni to mi nije pomoglo,
da li neko moze da mi da kaze da li uopste ima resenje za ovo ?
[ jovica016 @ 01.11.2007. 18:14 ] @
Citat:
broker: U stvari imas resenje, obrati se provajderu i trazi staticnu javnu IP adresu. To kosta dodatno ali posle toga ce svako moci da pristupi tvojim servisima.

Ja mislim da ti je ovo jedino resenje.