[ Dukidule @ 11.06.2006. 18:32 ] @
Imam jedno pitanje kome mozda nije mesto na ovom forumu, ali... Ja se bavim web dizajnom vec nekoliko godina. Sada mi je zapao jedan projekat koji ukljucuje i php programiranje. Radim ga zajedno sa jednim mojim drugom koji je php programer. Radi se o sajtu tipa malih oglasa na kome korisnici, nakon registracije, postavljaju svoje nekretnine koje prodaju / izdaju. Pitanje 1: ko treba da smisli logiku sajta, tj. kako ce sajt funkcionisati? Pri tome mislim na sve one sitnice tipa koje sve podatke treba korisnik da popuni prilikom postavljanja nekretnine na sajt, kako funkcionise administracija za super usera i obicne korisnike... i takve stvari. To je tema oko koje se "koljemo" taj moj drug i ja. On kaze da je to moj posao, da ja treba da nacrtam nesto kao shemu ili algoritam po kome ce on isprogramirati sajt. Ja pak smatram da je to njegov deo posla, pre svega zato sto samo on zna sta moze a sta ne moze da se izvede u php-u, plus sto on ima iskustva u tome a ja ne. Pitanje 2: Ako je cena sajta recimo 1000€ kako da se raspodele te pare (u slucaju da ja sve smislim i u slucaju da on smisli kako sajt treba da funkcionise)? |