[ PremierApostile @ 11.06.2006. 21:41 ] @
Da li je moguce upisati(naravno posle i citati) ceo objekat u datoteku? U objektu imam 17 stringova i jedan datetimepicker. |
[ PremierApostile @ 11.06.2006. 21:41 ] @
[ spartak @ 11.06.2006. 23:32 ] @
Da li u stvari hoces da upises te vrednosti u bazu (datoteku), ili bas hoces objekat?
Moze i jedno i drugo, mada ne vidim zasto bi drugo uradio. Uopsteno, praksa je da se vrednosti nekog objekta snime u bazu, a kada ti objekat ponovo zatreba instanciras ga sa tim vrednostima koje tada uzmes iz baze. Ali ako bas hoces, mozes i da serijalizujes pa pisi u BLOB :-) [ PremierApostile @ 11.06.2006. 23:51 ] @
[quote]spartak: Da li u stvari hoces da upises te vrednosti u bazu (datoteku), ili bas hoces objekat?
Moze i jedno i drugo, mada ne vidim zasto bi drugo uradio. Uopsteno, praksa je da se vrednosti nekog objekta snime u bazu, a kada ti objekat ponovo zatreba instanciras ga sa tim vrednostima koje tada uzmes iz baze. Ali ako bas hoces, mozes i da serijalizujes pa pisi u BLOB ![]() hocu u datoteku da upisem vrednosti iz objekta.Hteo sam da pitam da li je moguce da to ne odradim sa streamwriter i da svaki string upisem kao string,odnosno hocu na neki nacin da "onemogucim " proveru sadrzaja datoteke tekstualnim programima. Jednostavnije bi mi bilo ako moze ceo objekat sa svim promenjivima da snimim nego svaki string pojedinacno. Pocetnik sam u C#,nisam koristio baze podataka do sada,pa zbog toga hocu preko datoteka da odradim.Mogu samo da naslutim da su baze mnogo prakticnije za ove probleme , ![]() [ Dejan Vesic @ 13.06.2006. 19:14 ] @
Citat: PremierApostile: hocu u datoteku da upisem vrednosti iz objekta.Hteo sam da pitam da li je moguce da to ne odradim sa streamwriter i da svaki string upisem kao string,odnosno hocu na neki nacin da "onemogucim " proveru sadrzaja datoteke tekstualnim programima. Jednostavnije bi mi bilo ako moze ceo objekat sa svim promenjivima da snimim nego svaki string pojedinacno. Pocetnik sam u C#,nisam koristio baze podataka do sada,pa zbog toga hocu preko datoteka da odradim.Mogu samo da naslutim da su baze mnogo prakticnije za ove probleme ,:-) ? Moguće je i jedno i drugo. Ako hoćeš objekat, onda se to zove serijalizacija i metod koji pravi XML za dati objekat izgleda nekako ovako: Code: static public string GetXML(object request) { if(request == null) return null; MemoryStream writer = new MemoryStream(); string line; XmlSerializer ser = new XmlSerializer(request.GetType()); ser.Serialize(writer, request); writer.Seek(0, SeekOrigin.Begin); StreamReader tr = new StreamReader( writer ); StringBuilder sb = new StringBuilder(""); line = tr.ReadLine(); while (! Shared.IsStringEmpty( line ) ) { sb.Append( line + Environment.NewLine ) ; line = tr.ReadLine(); } writer.Close(); return sb.ToString(); } Jednom kada dobiješ XML, snimiš ga u fajl, uz eventualno šifrovanje (ako baš hoćeš da bude nečitljiv spolja). Za obrnutu operaciju, deserijalizaciju, pogledaj u dokumentaciji za: - XmlSerializer.CanDeserialize - XmlSerializer.Deserialize metode. Ako je struktuiran set podataka u pitanju, najbolje je da koristiš DataSet objekat, koji već ima .WriteXml i .ReadXml metode spremne za upravo to. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|