[ vladoboss @ 31.12.2002. 13:26 ] @
Kako da u RedHat 8.0 mauntiram ntfs particiju? Dodao sam u /etc/fstab i u /etc/mtab liniju za ntfs ali kad probam da mauntiram istu daje mi poruku "[mntent]: warning: no final newline at the end of /etc/fstab
mount: mount point /nt does not exist"
Mislim da treba nesto uraditi u kernelu da prepoznaje ntfs ali ne znam kako.
[ Goran Rakić @ 31.12.2002. 13:48 ] @
/etc/mtab ne smeš ti da mennjaš, njega menja sam sistem. U /etc/fstab si rekao da ti montira u /nt direktorijum, da li si isti i napravio sa mkdir naredbom? I da, na kraju fstab-a lupi jedan enter (new line).
[ vladoboss @ 31.12.2002. 17:24 ] @
U redu uradio sam to (lupio enter na kraju) i to je OK. U /etc/mtab sam proverio i tamo ne stoji promena koju sam uradio znaci i to je OK. Napravio sam i /nt direktorium, a kad lupim mount /dev/hda1 mi daje
"mount: fs type ntfs not supported by kernel"
Znaci da je moja pretpostavka da treba nesto promeniti u kernelu bila tacna. Dal znas sta i kako promeniti u kernelu da prepoznaje ntfs?

[ twix @ 01.01.2003. 13:39 ] @
Probaj:

/dev/hda1 /mnt/nt vfat auto 1 1

poZz..
[ Marko_R @ 01.01.2003. 14:17 ] @
Časti svoj Linux poklonom za Novu godinu - novim kernelom :).

Red Hat-ovi kerneli po defaultu ne podržavaju NTFS. Moraš da instaliraš kernel-source, da uključiš podršku za NTFS u configuraciji i onda da ga rekompajliraš.
[ vladoboss @ 05.01.2003. 17:56 ] @
Poruka za Marko_R
Znaci posto imam source kernela vec instalirano, u opcijama sam ubacio posdrsku za ntfs samo treba prekompajlirati kernel? A kako???
[ Nemanja Jakovljevic @ 07.01.2003. 09:54 ] @
jedna rec: RTFM! (read the friendly manual)