[ Ognjen_NS @ 13.06.2006. 17:09 ] @
E ovako. Prebacio sam web servis na server, "otkachio" sam Basic authentication (ni integrated ni anonimus nisu ukljucheni). U web.config fajlu sam podesio autorizaciju: Code: <authorization> <allow users ="ogi"/> <deny users="?"/> </authorization> ogi je nalog na domenu. Kada pokusham da pogledam servis iz IE-a, promptuje mi naravno da ukucam user i pass i ja naravno kucam : -ogi -sifra sve prodje i pokaze mi metode iz servisa. Pokusam prvi metod da upitam(metod autentikuje usera preko ldapa tj ad-a, al ne bitno) i naravno prikaze mi xml i vracenu poruku true (to i treba da radi:)). E sada u win aplikaciji dodam referencu na servis i nakon pokretanja aplikacije tj. nakon klika nekog buttona, ja pozivam ovaj vec napomenuti metod. I tada mi javi greshku program da nemam privilegije tj. zabranjeno mi je (ERROR 401)> Code: class Obrada { private static Random RandomBroj = new Random(); //kreiramo servis private Servis.Service mojServis; public Obrada() { this.mojServis = new Diplomski.Servis.Service(); CredentialCache c = new CredentialCache(); NetworkCredential cr = new NetworkCredential(Pocetni.textBoxUsername,Pocetni.textBox.Pass); c.Add(new Uri(mojServis.Url), "Basic", cr); mojServis.Credentials = c; } public bool ProveriPrekoAD(string UserName, string Password) { if (mojServis.IsAuthenticated(UserName, Password))//e ovde javi greshku { return true; } else { return false; } Jel zna neko u chemu je fora? |