[ blilic2 @ 17.06.2006. 13:17 ] @
| Pozdrav!!!
Obradom digitalne fotografije ustanovio sam da su slike malo mutne pa bi ih trebalo malo izoštrit, ali ima jedan problem ne znam kojim programom da ih izoštrim sve od jednom a ne jednu po jednu. Postoji jedan program a ne znam kako se zove ima ga na CD-u od eosa20D ali ga nemogu nabavit da li netko ima kakvu ideju ili posjeduje taj program i brzu vezu pa neka mi ga pošalje pp. ako je moguće ako ne neka preporuka i sam rad s tim ako puno ne zahtjevam.
Unaprijed zahvaljujem na Vasem znanju i trudu. |
[ Cileinteractiv @ 17.06.2006. 15:35 ] @
U Photoshop-u napraviš Action odnostno Droplet kojim se doređena akcija primenjuje na sve slike u jednom folderu. Droplet kreira nov folder sa istim slikama ali je na njih primenjena potrebna Akcija u tvom slučaju izoštravanje-sharpen... U helpu i u svim knjigama o fotošopu na našem jeziku je to odlično objašnjeno.
[ dulesusic @ 17.06.2006. 18:43 ] @
Pa zar slici koja je mutna, tj. ako je takva slikana ima mogucnost da se izostri. Milion puta sam pomjerio aparat pa slika ispane mutna, odmah sam je "erase"...
[ blilic2 @ 17.06.2006. 19:05 ] @
Meni aparat malo muti sve slike ali s malim pomakom izoštrenja one su super pa za to trazim program kojim bi sve slike odjednom malo izoštrio a ne jednu po jednu izoštravao,a kad bi išao na brisanje koje navodiš onda bi trebao izbrisati sve slike.
[ ENA BG @ 25.10.2006. 14:48 ] @
Momci nisam uspela da vas ispratim do kraja ali ako je slika mutna njoj nema spasa u vecini slucjeva to sto
radi photoshop je korisno za manja zamucenja ali ako je neko pomerio ruku i vidi se pokret ne znam kako photoshop moze da upostri i sta bi ti uostrio npr na mutnoj slici se ne vide trepavice i ni jedan program nece moci da ih izostri niti da ih nacrta ponovo :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.