[ ivcha1976 @ 17.06.2006. 19:02 ] @
Preporuka za Plan Plus 2006 u kombinaciji sa GPS Bluetooth!Savrseno precizna i detaljna mapa,cak i lokalni putevi fenomenalno pokriveni,nije rutabilna,ali sluzi fenomenalno svrsi.Ako pi tome dodamo i da kosta 450 dinara..........
[ Arnold Layne @ 04.07.2006. 10:44 ] @
Mozes li mi reci koji GPS reciever koristis i koliko si ga platio. Moze i na pm.

Hvala

Pozdrav
[ mmarkov @ 12.07.2006. 14:41 ] @
I ja sam probao plan plus (sa GPS prijemnikom iz "kucne radinosti" :) ), i zaista odlicno radi.

Ono sto znam je da plan plus ocekuje standardni NMEA strim na jednom od serijskih portova,
moguce je menjati i bitsku brzinu porta.

Znaci, svaki GPS koji daje NMEA strim, i koji se PC-ju predstavlja kao COM port bi trebalo da radi.

GPS radi i u onom "trial" modu pre registracije, tako da mozes da pozajmis od nekoga CD,
probas (imas 14 pokretanja fore), i ako radi pazaris :).
[ Mobtel @ 24.07.2006. 14:04 ] @
znaci laptop za blututh + gps BT i plan plus ?
[ ivcha1976 @ 24.07.2006. 15:22 ] @
Citat:
Mobtel: znaci laptop za blututh + gps BT i plan plus ?

Naravno,samo to povezes sa kompom,konfigurises portove i uzivas u PlanPlus 2006!Nista jednostavije a jako korisno!!!
[ NenadS @ 24.07.2006. 18:11 ] @
I mene isto zanima koji gps BT koristis, ako mozes da napises njegovu oznaku, a ako znas i cenu, napisi i nju.

Hvala
[ ivcha1976 @ 24.07.2006. 22:02 ] @
Citat:
NenadS: I mene isto zanima koji gps BT koristis, ako mozes da napises njegovu oznaku, a ako znas i cenu, napisi i nju.

Hvala

Koristim B-speech GPS 2 modul,ima fenomenalno trajanje baterije a kosta 100 eur nov!Koristim ga najcesce sa Asus A620BT Pocket PC,sa Lap topom i bilo kojim telefonom koji mi je u rukama,a koji podrzava GPS softver!I skroz sam zadovoljan!
[ Mobtel @ 25.07.2006. 12:29 ] @
Danas sam nabavio Acer n35 palm sa ugradjenom GPS..imam i 1gb karticu sa njim ali me zanima jel moze da se ovde koristi plan plus?ali moram neku drugu mapu da koristim?
[ ivcha1976 @ 25.07.2006. 15:27 ] @
Citat:
Mobtel: Danas sam nabavio Acer n35 palm sa ugradjenom GPS..imam i 1gb karticu sa njim ali me zanima jel moze da se ovde koristi plan plus?ali moram neku drugu mapu da koristim?

PlanPlus je PC program i ne moze ti raditi na Pocket PC!!Za pocket PC imas druge programe,kao sto su TomTom,Route66...
[ abyss @ 27.07.2006. 13:20 ] @
Citat:
mmarkov: I ja sam probao plan plus (sa GPS prijemnikom iz "kucne radinosti" :) ), i zaista odlicno radi.

Mozes li nesto malo detaljnije? delovi, projekat, neki link, isplativost?
[ mmarkov @ 01.08.2006. 14:17 ] @
U firmi se zatekao GPS/GPRS modul, koji izmedju ostalog
daje nesto sto lici na NMEA strim. Taj strim se sasvim malo obradi
da bi ga softver razumeo, i eto...

Posto je cena samog modula preko 70 evra, plus PIC plus antena...
Nije bas puno isplativo :)
[ sergey @ 13.08.2006. 19:55 ] @
Da li neko zna kako naterati pocketPC GPS software da radi po WinXP-om?
Postoji li neki emulator i da li je uopste "isplativo" tako nesto?
Naime, hteo bih da 'TomTom Eastern Europe version' koristim na laptopu + BT receiver.

Pozdrav
[ ivcha1976 @ 14.08.2006. 11:45 ] @
Citat:
sergey: Da li neko zna kako naterati pocketPC GPS software da radi po WinXP-om?
Postoji li neki emulator i da li je uopste "isplativo" tako nesto?
Naime, hteo bih da 'TomTom Eastern Europe version' koristim na laptopu + BT receiver.

Pozdrav

A sto bi to radio kad imas programe koji to rade?Npr. Route 66 ili Microsoft Auto route express!!!!Imaju odlicnu podrsku za GPS,rade super!
[ sergey @ 14.08.2006. 12:29 ] @
Pa ne znam, prilicno sam nov u GPS-u.
Imam PlanPlus koji mi radi odlicno ali mi treba nesto za Budimpestu.
Moze na email [email protected] malo objasnjenje kako da dodjem do Route66 odn. koja je akuelna verzija
koja pokriva madjarsku (Budimpesta i okolina).

Hvala
[ Mobtel @ 14.08.2006. 19:02 ] @
Kakve mape ima za PDA uredjaje kao sto je planplus?
[ ivcha1976 @ 14.08.2006. 22:18 ] @
Imas SmartCom koji radi sa mapama koje mozes da kropujes iz Plan Plusa i orijentises,Ozi Explorer sa lepim mapama beograda...ima svasta,ja ih koristim i super je,narocito Ozi volim!
[ slalic67 @ 17.08.2008. 16:24 ] @
Prost mi je neverovatno da na ovoj temi nema više postova...
Dakle...zašto kupovati GPS uređaj, čiji je najveći ekran reda veličina 5 inch-a, u poredbi sa korišćenjem Laptop-a u kojem su instalirane mape i GPS modul?
I da li? Procesori koji se nalaze u GPS-uređajima mahom su oko 400 Mhz, i ne mogu se meriti sa onim iz Laptopa...
Dakle, moje pitanje je sladaća: Ukoliko želim Laptop koristiti kao GPS uređaj, šta je potrebno kupiti kao nadogradnju, i koje su najbolje solucije/rezultati.
[ Predrag Supurovic @ 17.08.2008. 20:48 ] @
GPS uredjaj je mali, moze da stane u dzep, moze da se montira u auto, moze na bicikl, mozes da ga vuces po raznim vukoje*inama, moze da radi 36 sati sa jednim setom AA baterja a ima i jos tako neke sitne prednosti.

Laptop je prosto receno glomazan. Moze da se radi u kolima ali i to postaje prakticno tek sa ovim malo eeePC i slicnim subnotebook-ovima.

Sto se tice softvera, vec je pomenut OziExplorer koji je zgodan zato sto radi sa skeniranim mapama. Garmin ima Mobile PC verziju softvera koji je i iance ugradjen u njihove GPS-ove za automobile i ima istu funkcionalnost samo je problem sto je nezgodno koristiti ga bez ekrana osetljivog na dodir. Ima jos nekih sto komercijalnih sto bespa;lnih resenja ali uglavnom se sve svodi na ovo sto je vec pomenuto, jer je pre svea tu problem prakticnost upotrebe.
[ slalic67 @ 18.08.2008. 11:56 ] @
Razumljive su prednosti, jasno mi je to. Meni veličina/praktičnost ne predstavlja problem, daleko mi je važnije da ne plaćam još jednom svu mašineriju koju već imam na laptop-u. Bolje mi je za te pare kupiti kvalitetniji GPS prijemnik, sa mnoštvom funkcija (tracklog, itd...) koje sadržavaju samo skuplji uređaji. Uz to dobijam pregled na daleko većem ekranu...