[ virtualx @ 02.01.2003. 20:39 ] @
moze li se program sa tv tuner dvb kartice sanimiti na CD?
koko seTV program snima na hard disk?
kad snimim jedan dio programa sa nekog sat. kanala na hard disk moze li se on prebaciti na CD i u kojem je formatu (DIVX, windows media,quick time ...)
[ iNCUBUs @ 03.01.2003. 00:39 ] @
Malo si nespretno postavio pitanja, ali da probamo :)

Sve zavisi koju karticu imaš i kakav joj je software, kako je sve to odradjeno. Recimo, moja devojka ima neku karticu koja ima jako loš software (a inače kažu da je dobra, čini mi se da je neka Prolink-ova u pitanju) koji ne može lepo da se podesi. Ili je samo uleteo junk primerak.

Što se tiče snimanja programa, 99.99% sam siguran da ga snima u običnom .avi formatu. Što znači da ti posle možeš da ga kompresuješ u DivX.

Naravno taj fajl možeš da prebaciš na CD kao i bilo koji drugi.

[ momsab @ 03.01.2003. 19:25 ] @
Pisao sam maturski rad na temu TV-kartica, pa ako neko hoće, okačiću određene delove na svoj sajt.

Da bi snimao TV snimke na CD moraš da imaš dovoljno jaku mašinu ili jaču, dobru tv-karticu i rezač. Uz tv karticu dobijaš odgovarajući softver za snimanje tv-slike (ili grebovanje TV-a). Podesiš kanal koji hoćeš kako treba (kristalna slika i čist zvuk ako hoćeš kvalitetan snimak), ako treba oslobodiš nekoliko GB-a prostora na HD-u i snimaš. Posle pogledaš to što si snimio pa ako valja kompresuješ u DivX. Uz pomoć odgovarajućih programa (VirtuaDub, recimo) možeš da isečeš delove snimka koje ne želiš. posle to što si kompesovao snimiš na CD i izbrišeš sa hard diska. Možeš da podesiš, ali ti treba jaka mašina, da direktno snimaš u DivX format. Na većini savremenih TV kartica (PCI ili USB koje podržavaju sve svetske formate TV slike) fabrički podešeno da snima u neki avi format koji je glomazniji od DivX-a ili u MPEG.

Nadam se da sam ti ovim kratkim uputstvom bar malo pomogao.
[ Marvin Freestyle @ 04.01.2003. 01:30 ] @
Ajde nek' meni neko objasni na koju foru mogu da iskonvertujem vido zapis iz. pva ili mpeg1 formata u mpeg4 ... ? Znachi nikada se sa ovim ranije nisam igrao ... skidoh neke VirtualDubowe, nanDubowe, vStripowe, Gordian Knotowe ... ali mi nishta nezavrshava posao ... chak ni pva2divx softverche ne che da shljaka ...

Inache radi se o capture-u sa satelitskog risivera, znachi capture radi u mpeg1 formatu ili u tom nekom .pva (stream or whatever) formatu ...

Ako neko moze da pomogne ...

Pozdraw
[ Vertygo @ 04.01.2003. 03:15 ] @
Citat:
momsab:
Da bi snimao TV snimke na CD moraš da imaš dovoljno jaku mašinu ili jaču, dobru tv-karticu i rezač.


Koliko jaku mašinu?
[ virtualx @ 04.01.2003. 19:00 ] @
namjeravam uzeti way jet dvb pci karticu jer su kartice koje mogu dekodirati kanale nezamislivo skupe .
cijena way jet kartice je oko 80€.
moja konfiguracija je:
procesor AMD duron 800MHz
256MB memorija
20GB hard disk
graficka kartica SIS315 64MB memorije-tv out(koji neradi )
windows 98SE
CD przac LG 32x-10x-40x
dakle mogu li snimati program na cd?
ako ne moze na cd moze li barem na hard disk?