[ maximus_1 @ 19.06.2006. 07:50 ] @
Radio sam jedan program u Borland C++ Builderu 6 i sada sam prešao na BDS 2006 no pojavili su mi se neki problemi. Nisam točno siguran jesu li nastali kao posljedica prelaska ili sam i sam nešto promijnio u kodu pa program ne radi dobro. Problem -> imam prozor na kojem sam postavio popup menu. Kada kliknem desnim klikom taj izbornik se prvo pojavi ispod prozora a tek onda iznad njega. To je dosta iritantno ali ne toliko kao problem kada želim pozvati Balloon Tip na kojem mi pišu neki podaci o programu. Jednostavno, on se pojavi iza prozora i gotovo cijeli je zaklonjen pa se ništa na njemu ne vidi pročitati. Problem donekle mogu riješiti ako isključim prozirnost (AlphBlend) no to mi nije namjera jer je jedna od svojstava programa. Kako sam čuo da BDS 2006 ima dosta bugova, odlučio sam skinuti najnovije zakrpe (patcheve) i uradio sam to sa Borlandove stranice. No i tu imam problem jer kad želim instalirati on mi dojavi poruku u smislu da se ne može updateati jer je moguće da ne postoji softver kojeg treba updateati ili nije ispravna verzija softvera! |