[ milnen @ 19.06.2006. 13:24 ] @
Situacija je sledeca: Sa jedne strane je AP (D-Link G700AP) prikljucen na LAN, a kod mene je D-Link G520 kartica. AP komunicira samo samnom na kanalu na kome ne postoji nijedna druga mreza na vidiku. Na obe strane su 3D korner antene. Kod mene je nivo signala oko -70 dBm. Upload (od mene ka AP-u) radi brzinom od oko 1 megabajt u sekundi bez prekida. Sto se downloada tice, kada kod AP-a postavim da automatski odredjuje njegovu Tx brzinu, kod mene je protok katastrofa. Uglavnom se nista ne prenosi, tek s vremena na vreme po nesto. Ako podesim brzinu kod AP-a na, recimo 2 megabita/s, onda download radi prilicno dobro, ali se desavaju potpuni prekidi s vremena na vreme. Pri brzini od 1 megabit/s brzina prenosa je duplo manja, ali se i prekidi redje desavaju. Pri 5.5 megabita/s, brzina je veca, ali se prekidi znanto cesce javljaju. Pri vecim brzinama je neupotrebljivo. Napominjem da download radim sa racunara koji je u LAN-u. Instalirao sam atheros drajvere i njihov utility, koji ima statisticke podatke za vezu. Moze da se primeti ogroman broj paketa sa CRC greskama (u odnosu na ispravne). Otprilike je odnos pola-pola. Da li neko ima ideju sta moze da bude uzrok ovakvom ponasanju. Pozdrav |