[ era1 @ 23.06.2006. 18:45 ] @
Imam kontrolu DataGrid u kojoj se prikazuju podaci iz jedne tabele u bazi. Pokusavam da napravim da vrednosti prikazane u dataGridu budu linkovi, tj. da se klikom na neku stavku u DataGridu otvara nova strana sa opisom te stavke. Glavni problem je sto nemam ideju kako se pravi da stavke u datagrid kontroli budu linkovi?

Uh..uh.. bas sam zakomplikovao pitanje. Nadam se da neko moze da razume sta hocu da pitam!

pozdrav svima!
[ era1 @ 23.06.2006. 19:19 ] @
Problem sam donekle resio upotrebom opcije "hiperlink column" iz podesavanja DataGrid kontrole, medjutim sada treba da napravim da se klikom na stavku u datagridu prikazu podaci iz druge tabele (sa kojom je ona prva povezana).

Znaci recimo imam tabelu "proizvodi" i tablelu "opis_proizvoda". Podaci iz tabele "proizvodi" se prikazuju u "DataGrid1" i jedna od kolona je link ( recimo kolona "DETALJNO"). Kada se klikne na stavku iz kolone "Detaljno" treba da se otvori recimo novi prozor u kome ce se ispisati podaci iz tabele "opis_proizvoda" a koji su povezani sa redom iz tabele "proizvodi" na koji je kliknuto u "DataGrid1". E kako to da napravim?

Ne mora detaljan opis, samo tehnologija kako se to radi, pa cu dalje sam ceprkati, posto nemam nikakvu ideju kako to da izvedem.
Pozdrav svima...
[ kleo @ 23.06.2006. 21:51 ] @
Mozes ovako:
for(...)
DG1.Items[n].Cells[0].Text="<A href ='http://site/prozor.aspx?val="+opis_proizvoda[n]+"'>"+klikni[n]+"</FONT></A>";
[ Shaggy @ 24.06.2006. 09:43 ] @
Predlog:

Naparaviti formu frmOpisProizvoda sa konstruktorom

frmOpisProizvoda(int RobaID)
{

"SELECT Opis Proizvoda FROM Tabela WHERE RobaID= " + RobaID.ToString()
i popuniti kontrole za opis
}

U gridu na event HyperLink_Click (ne znam sad tacno napamet kako se zove... a moze i na datagrid_click pa pitati dali je to kolona Detljanije)

frmOpisProizvod frmOpis = new frmOpisProizvoda(int.parse(dg1[dg1.row][IndexKoloneGdejeRobaID).ToString())

frmOpis.Show()