[ AMD64 @ 24.06.2006. 14:28 ] @
dali ima neki mod ili nesto drugo da se ubaci u forum phpbb ,za detekciju OS i IP ,ko sto je bas na elitesecurity,pronaso am jedan link ovde na elitesecurity pre neki dan ali sad ne mogu nikako da ga nadjem |
[ AMD64 @ 24.06.2006. 14:28 ] @
[ Jezdimir Lončar @ 24.06.2006. 15:14 ] @
Nisam čuo za takav mod, ali mislim da bi mogao da ga kodiraš.
Znači, sve što napraviš, dodaš u fajl index.php ili u neki drugi fajl posle: Code: define('IN_PHPBB', true); $phpbb_root_path = './'; include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); Ako ne znaš kako da to kodiraš, reci to nekome na ESu i neko će ti to uraditi (mogu i ja ako imadnem vremena). [Edit]Link do topica za OS i browser detekciju. Ili JS skripta: http://techpatterns.com/downlo...vascript_browser_detection.txt [ AMD64 @ 24.06.2006. 15:37 ] @
pocetnik sam u php-u ali mi ide dobro nije da se zalim znaci ono sto si mi poslao treba da odradim u index.php?? ovaj LINK sam obradio ali mi ne uspeva odradio sam ga u viewtopic.php ,,mozda je graska ,gde bi ga ti odradio ??????????
this is the script but i dont know where to put it. Code: /* Simple OS Detection script */ $OS = $HTTP_USER_AGENT; $OSList = Array ( /* Windows */ "Win|Windows", "Win16|Windows", "Win95|Windows 95", "Win98|Windows 98", "Win32|Windows", "WinNT|Windows NT", "Windows 3.1|Windows 3.1", "Windows 95|Windows 95", "Windows CE|Windows CE", "Windows 98|Windows 98", "Windows NT|Windows NT", "Windows NT 5.0|Windows 2000", "Windows NT 5.1|Windows XP", /* Macintosh */ "Mac_68000|MacOS m68K", "Mac_68K|MacOS m68K", "Mac_PowerPC|MacOS PPC", "Mac_PPC|MacOS PPC", "Macintosh|MacOS", /* Unices */ "X11|UNIX", "BSD|BSD", "SunOS|SunOS", "IRIX|IRIX", "HP-UX|HP-UX", "AIX|AIX", "QNX|QNX", "SCO_SV|SCO UNIX", "FreeBSD|FreeBSD", "NetBSD|NetBSD", /* Linux */ "Linux|Linux", "Debian|Debian GNU/Linux", /* Other */ "BeOS|BeOS", "OS/2|OS/2", "AmigaOS|AmigaOS", ); foreach ($OSList as $OSNow) { $OSNow = explode ("|", $OSNow); if (eregi ($OSNow[0], $OS)) { $EndOS = $OSNow[1]; $Check = "No"; } elseif ($Check != "No") { $EndOS = "Unknown"; } } print "$EndOS"; ?> [ Jezdimir Lončar @ 25.06.2006. 10:08 ] @
Ovo bi išlo nešta preko template-a u phpBBu. Pogledaj 'phpBB Templates tutorial' u KnoweledgeBase na sajtu phpBBa. Mislim da link do KB-a ovako ide: http://www.phpbb.com/kb/ i tamo pretraži bazu.
Takođe imaš fajl viewprofile.php ili u main direktorijumu ili u includes/ folderu, pa bi tu trebao da iskopiraš ovaj kod. Sad, ako hoćeš da koristis ClientSide scipting, ja ti preporučujem onaj link do one skripte za to. Onda bi taj kod trebao da iskopiraš u .tpl fajl u folderu templates/ u zavisnosti gdje ćeš da ti se to prikaže (te informacije). Pogledaj malo te .tpl fajlove, ali u njih ne smiješ kopirati PHP kod jer su oni kao .html fajlovi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|