[ mravojed @ 25.06.2006. 14:02 ] @
| Juce sam saznao da mi je notebook opremljen miniPCI slotom za wireless karticu. Takodje sam na tastaturi naso dugme za paljenje/gasenje kartice kao i lampicu za pokazivanje da li je kartica u funkciji ili ne.
Znaci, nije mi problem kupiti miniPCI karticu i ugraditi je ali me interesuje kako napraviti internu antenu koja ce mi omoguciti kvalitetno primanje signala u zatvorenim prostorijama ili na otvorenom? |
[ faraguna @ 25.06.2006. 16:48 ] @
najprije skuži kako modificirati miniPCI karticu - gdje joj i kako nalemiti 50ohm kabel (uzmeš onaj bijeli tanki što dođe s ralink karticama...
onda rastaviš lcd monitor od laptopa i napraviš od rg58 ili cnt-a ili lmr195 dakle neki 50ohm koaksijalac debljine oko 5mm jednu vertical colinear antenu i spojiš je na mini pci karticu...
druga opcija je da nabaviš veliku tiskanu pločicu i u mm nacrtaš dobro proračunatu yagicu i onda poskidaš bakar s nje, zalemiš na nju taj tanki kabel i iza monitora...
ova druga opcija je jača ali te ograničava s time da ćeš morat bit za 90° okrenut od signala (a nije praktično, zamisli da surfaš u wcu ;D), dok kod vertical collinearke to nije stvar...
ovo radi ako ti je bitna estetika... i ako imaš jaako puno vještine i znanja...
ako ne uzmi za iste pare usb stick, lemi na njega antenu (banalnost), radi USB produžni, zatvori stick u one okrugle plastike od vitamina C i diži na krov...
[ mravojed @ 25.06.2006. 20:51 ] @
Cemu sluze dva ista konektora za spajanje antene na miniPCI karticu? Sta se spaja u jedan a sta u drugi?
[ faraguna @ 25.06.2006. 22:49 ] @
hm... kartica ima switcherski dio i dvije antene... jedan je izlaz vjerojatno main i jači (potraži po netu) pa možeš probat tamo prikopčat antenicu...
[ whitie2004 @ 26.06.2006. 07:27 ] @
Crni je AUX a beli ( sivi ) je MAIN. Obicno na laptopu imas 2 antene pa ne vazi ova oznaka sa konektora...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.