|
[ urke5 @ 26.06.2006. 18:22 ] @
| Zenska posla .... reko samo joj da ne prilazi ovom monitoru da je ne bi " guja sarka ujela " !!!!
E, nije vredelo !!! Izgreban je ...sacuvaj boze .
Cuo sam da ovaj model ima nekakvu zastitu , e ta, izgleda mi, zastita je izgrebana.
Moje pitanje:
Da li neko zna , moze li , ( osim kupovine novog )na koji nacin , sa cime, popraviti ili bar malo ublaziti ove izgrebotine.....HVALA!!!
--------------------------------------------------------------------
P.S. Ne bih da coravim!! |
[ zokish @ 26.06.2006. 18:56 ] @
Najcesce resenje je da se izgrebe do kraja tj. poliranje i skidanje antirefleksivnog sloja. Imaces vise refleksije i svetliju sliku. Nije mi poznato da je neko regenerisao zastitni sloj nekim premazom.
[ Vill @ 26.06.2006. 20:35 ] @
Oni u Glass servisu, ako su raspolozeni, bi mogli da srede te ogrebotine, to
je vise muka naci nekog da to uradi nego da je tesko da se uradi, to spada
malo uegzotiku rada, jer se samo naslucuje sta ce da te snadje kad krenes da
gulis slojeve. Naravno, svi crtovi imaju poprilicnu zastitu i debljinu samog
stakla ekrana, tako da bi trebalo da to moze da se odradi, samo naci gde
[ Fuzz @ 27.06.2006. 08:04 ] @
Verovatno bi najpametnije bilo da ga zgrebes do kraja i kupis neki filter. Moja devojka je imala isti slucaj sa 959nf-om.
[ urke5 @ 14.08.2006. 14:01 ] @
Resio sam problem.
http://mail.google.com/mail/?v...id=0.1&th=10c2ebc362e54ad7
Ovom pastom sam obrisao ceo ekran, podesio osvetljenje(-)i kontrast.
[ Fuzz @ 15.08.2006. 10:06 ] @
Ma Google pasta je najbolja :)
Ajd daj normalan link...
[ urke5 @ 15.08.2006. 15:34 ] @
http://www.mycity.co.yu/phpbb/uploads/13329_ellisa
Problem resen !!!!
Elem," Elisa " Pasta za domacinstvo je resila moj problem.
Uz dosta trljanja, znoja na ovu vrucinu, uspeo sam da obrisenm taj takozvani zastitni sloj na monitoru. Ostalo je po coskovima ali brate za oko 6 sati trljanja briskanja i znojenja , moze nesto i za sutra da ostane.
Sutra cu da ga rasklopim i ostratak da obrisem.
Jedino me muci sama pomosao na to da sam obrisao " zastitni sloj" ma sta to znacilo u buvalnom smislu ipak je ovako bolje nego da tipkam "kroz vodu"....bar je meni tako izgledalo dok je bio izgreban.
[ ivanvuk @ 17.08.2006. 16:21 ] @
Identichan problem na identichnom monitoru! Reshen za pola sata + josh toliko za fini glanc (uglovi, isl.)
Ako neko ima nesrecu da mora da skida taj zashtitni sloj, evo kako sam ja to uradio...
Potrebno:
1. Domestos (miris po izboru :)
2. Salvete, toalet papir, maramice ili neshto slichno, samo da ne grebe povrshinu
3. Shtapici za ushi (za uglove)
4. Malo strpljenja.
5. Po zelji - rukavice (domestos, posebno nerazblazen nije bash zgodan za kozu, al eto meni nije nishta, samo su mi malo suve ruke :)
Sve u svemu, na debeli sloj salveta stavish domestos, namazesh po monitoru i trljash. Kada salveta pocrni, uzmesh novu i tako dok ne skinesh vecinu zashtite.
Onda uzmesh vlaznu salvetu i vodom isperesh sve da vidish dokle si stigao.
I onda ponovo domestos i tako nekih pola sata.
Na kraju sve lepo obrishesh, skinesh ostatke od domestosa, smislish kako cesh najbolje videti po uglovima (okrenesh ka lampi, prozoru ili nekom drugom svetlu) i kapnesh domestos na vrh shtapica pa trljash ivicu. Kako istrljash, odmah skidash vlaznom salvetom. I to je to. Nisam rastavljao monitor, tako da se na samim uglovima vidi, onako viri ispod plastike ostatak malo, ali da ne znam, ne bih primetio.
Naravno VAZNO: Ne polivati vodom monitor, paziti sa mokrim salvetama, ako ih previshe natopish, moze da se sliva ispod plastike, da ne bude jooj! Mozda je najbolje iskljuchiti monitor iz struje, ali ni to nije garancija, ima u njemu nekih kondenzatora tj. struje i kad je iskljuchen. Dakle samo pazljivo!
E sada moje pitanje:
Taj zashtitni sloj ochigledno ima svoju funkciju, verovatno zashtitu od UV zrachenja i smanjenje refleksije. Sada mi nekako deluje malo bledunjavo slika, i refleksija zna da bude prilichno gadna.
Da li postoji neko sredstvo, ili neki jeftin nachin (osim filtera naravno) da se ponovo nanese takav neki sloj? Nekako sumnjam da moze ruchno da se nanese bilo kakav premaz, chini mi se da bi bio neravnomeran, video bi se potez i bilo bi gore nego shto jeste!
Jel ima neko reshenje?
Pozdrav svima!
[ calexx @ 17.08.2006. 17:04 ] @
Citat: ivanvuk: Naravno VAZNO: Ne polivati vodom monitor, paziti sa mokrim salvetama, ako ih previshe natopish, moze da se sliva ispod plastike, da ne bude jooj! Mozda je najbolje iskljuchiti monitor iz struje, ali ni to nije garancija, ima u njemu nekih kondenzatora tj. struje i kad je iskljuchen. Dakle samo pazljivo!
Uh, nije valjda da si ga prao i trljao pod strujom?? Ja imam manji model 757NF i za sada je sa ekranom sve u redu, ako počne da se dešava nešto slično, to će da mi bude dovoljan razlog za nabavku novog a njega čeka čekić ili ga u najboljem slučaju uvaljujem nekom.
[ urke5 @ 19.08.2006. 08:03 ] @
@ivanvuk
Citat: E sada moje pitanje:
Taj zashtitni sloj ochigledno ima svoju funkciju, verovatno zashtitu od UV zrachenja i smanjenje refleksije. Sada mi nekako deluje malo bledunjavo slika, i refleksija zna da bude prilichno gadna.
Da li postoji neko sredstvo, ili neki jeftin nachin (osim filtera naravno) da se ponovo nanese takav neki sloj? Nekako sumnjam da moze ruchno da se nanese bilo kakav premaz, chini mi se da bi bio neravnomeran, video bi se potez i bilo bi gore nego shto jeste!
Jel ima neko reshenje?
Ne postoji, jedino reshenje je odvojiti malo para i kupiti zashtitni filter.
[ Goran Mijailovic @ 19.08.2006. 10:41 ] @
O kom filteru vi svi pricate? Jel to ono sto je nekad imalo na svim monitorima a ja ga poslednjih 5-6 godina nisam nigde video osim na jednom 586 iz '9x. godine 
[ Fuzz @ 19.08.2006. 11:23 ] @
To je to :)
[ Goran Mijailovic @ 19.08.2006. 11:51 ] @
a jel se to pravi i za devetnaestice tj. jel se to uopste jos pravi?
[ DaForgottenEmperor @ 19.08.2006. 16:44 ] @
I ja imam problem s tim monitorom. Ovo mi je već drugi; jedan sam već zamijenio dok je imao garanciju...
[ ivanvuk @ 20.08.2006. 13:02 ] @
Citat: calexx: Uh, nije valjda da si ga prao i trljao pod strujom??
Pa iskreno jesam, ali nije bilo jooj :) Naravno, pazio sam! Bolje da napishem upozorenje nego da se neko zezne...
[ Fuzz @ 20.08.2006. 23:41 ] @
Citat: Goran Mijailovic: a jel se to pravi i za devetnaestice tj. jel se to uopste jos pravi?
Pravi se i za dvadesetke...i dalje...
[ Pacy @ 22.08.2006. 15:15 ] @
Naravno dase pravi mada ih je veoma teshko.
Ako neko cuje gde ima da se nabavi neka napishe.
Meni je potreban jedan za 19"
[ Fuzz @ 23.08.2006. 08:13 ] @
Proveri pp.
[ vidra @ 27.08.2006. 12:01 ] @
Sloj koji si oribao nije zastitni nego anti-refleksni, tj. smanjuje odsjaj. Filter ti ne treba samo ga stavi/okreni tako da nema odsjaja. P. S. i meni su to uradili pa sam kupio TFT :)
[ Pacy @ 29.08.2006. 23:01 ] @
TFT definitivno je usao na nasa vrata i prilicno je pristupacan, skoro za svaki dzep.
Nemoj se mnogo razmisljati i priusti sebi to zadovoljstvo sto je moguce pre.
-------------------------------------------
PS. Dok ne izgubis vid!
Foxconn 17" kosta samo 15800.dinara
[Ovu poruku je menjao Pacy dana 30.08.2006. u 12:29 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Pacy dana 30.08.2006. u 12:30 GMT+1]
[ McKracken @ 29.08.2006. 23:34 ] @
"Zastitni" filteri su izmisljeni da bi se na paranoji ljudi uzeo novac (djenge, pare, dolari, taliri ili sesterciji)
[ PetarF @ 30.08.2006. 08:15 ] @
Kada smo vec kod grebanja. Monitor je LCD ViewSonic vs10162 19''. Udarcem su nastale povrsinske ogrebotine (nigde nema naprsnuca niti drugih ostecenja). Potrebna mi je preporuka za saniranje (neka pasta, nacin uklanjanja ili sta god). Hvala.
[ jarar777 @ 30.08.2006. 08:28 ] @
"Displex" pasta, ukoliko ogrebotina nije preduboka problem ce biti resen za tren ;)
[ ivanvuk @ 02.11.2006. 21:41 ] @
Hm, pokushavajuci da ispoliram ekran na mobilnom, opet sam se setio ove teme!
Shto se tiche Dispex paste, da, na to sam nabasao trazeci po netu, samo ne znam ima li negde da se kupi u Beogradu?
A shto se nashih tuznih izguljenih monitora sa anti reflex slojem tiche, pala mi je jedna stvar na pamet:
U razgovoru sa jednom umetnicom, ona pomenu anti reflex stakla u kontextu izlaganja fotografija. U par rechi smo se sporazumeli da je to staklo otprilike istih osobina kao i ovo na Samsung 959NF monitoru!
Pitao sam koliko koshta to staklo, kaze da je oko 3 puta skuplje od obichnog... shto znachi da za dimenzije monitora stvarno ne bi bilo mnogo skupo!
Dakle, moje pitanje, ili, neka bude, predlog naslucujete:
Rastaviti monitor, skinuti staro staklo, izmeriti dimenzije, otici kod stakloresca, uzeti to antireflex i zameniti!
Meni deluje prilichno izvodljivo, da li neko ima iskustva sa takvim akcijama? Kako je beshe povezano staklo sa kutijom monitora? Ako se ja dobro secam, mada dugo nisam otvarao monitor, u pitanju su plastichni nosachi sa shrafovima?
I da li je neko video ta stakla kod staklorezaca, da li je to stvarno to?
Pozdrav!
PS
Potpuno se slazem da je LCD sada potpuno prevladao kao najbolje reshenje, shta vishe i ja ga koristim, ali imam i 959NF i smatram da je to vrlo kvalitetan monitor, a i razmishljam o ovome pomalo iz radoznalosti!
[ calexx @ 02.11.2006. 22:13 ] @
Nisam otvarao ovaj moj NF monitor, zar tu ima još neko staklo ispred katodne cevi?
[ skijash @ 02.11.2006. 22:14 ] @
Da, samo sto je ovo premaz, a ne celo staklo. (I ja imam isti problem sa jednim od tih NF-ova - izgleda da nisu bas najbolji sto se toga tice, ogrebotine nisu nastale nekom silom nego je mama krenula da brise monitor...)
[ Derva @ 19.07.2008. 19:32 ] @
i ja sam imao isti problem ,pa sam trazio po netu i naisao na ovo, probavao sam sa domestosom i nista ,pa acetonom i nista cak sam i solnu kiselinu stavljao i opet nista, imam NEC monitor 19" .
Evo odlicnog rijesenja za sve vas koji imate ovaj problem, nikakve paste nisu potrebne..
1.prvo sto vam terba je pepeo od cigarete, ako ste pusac onda vam to barem nije problem a i ako niste vijerujem da ce te se snaci,
trebace vam malo vise pepela mozda nekih 100 grama
2.neka obicna kripa i voda
3.stavite malo pepela ma vlaznu krpu i polako ribate dok ne skinete sve.
To bi bilo to , ja sam svoj problem rijesio prije nekih pola sata ,i zadovoljan sam nema nikakvih tragova ni ogrebotina, i onda reko hajde bas da odgovorim na temu, nebi li nekom pomogao ..Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|