[ broker @ 28.06.2006. 12:45 ] @
http://www.nic.yu/faq-new.html
http://www.nic.yu/faq-modif.html

Na sajtu nema linkova ka ovim dokumentima koji opisuju novu proceduru registracije domena. Razlika je samo u dokumentima koji se dostavljaju i nacinu dostavljanja.

[ valeksic @ 28.06.2006. 13:28 ] @
Već neko vreme na početnoj strani su linkovi ka tome.

# Novi domen - instrukcije za registraciju novog domena
# Modifikacija domena - instrukcije za modifikaciju domen
[ broker @ 28.06.2006. 13:59 ] @
Heh, ja sam jedno 5 - 6 puta dolazio na sajt trazeci ove nove dokumente i nisam ih video...
[ Mister Big Time @ 04.07.2006. 12:32 ] @
hm zanimljivo..
Citat:

potrebna dokumenta za co.yu

¨ rešenje o registraciji firme ili preduzetnika kod Agencije za privredne registre

¨ uverenje o PIBuDa li to znaci da je moguce registrovati nov domen i sa papirima neke stare firme, koja je u medjuvremenu ugasena i sl.? Mada ne znam da li su firme registrovane pre 2000. imale PIB? Resenje o registraciji svakako da..
[ Davor Vlajkovic @ 04.07.2006. 16:28 ] @
Obrati pažnju na to koje rešenje se traži - ono koje je izdala APR a ne opštine i trgovinski sudovi.

Btw, PIB je sasvim dovoljan podatak svakome ko želi da proveri da li firma radi ili ne. Online, to je posao od možda pola minuta. Ne znam da li će ova provera postati deo redovne procedure prilikom registracije .co.yu domena, nadam se da hoće jer bi to sprečilo mnoge zloupotrebe (sorry:)
[ Mister Big Time @ 04.07.2006. 17:47 ] @
wow, domen patriota

OK znaci PIB je kljucna rec... kao sto sam i mislio. Ako ce to da ubrza proces registracije super... neka traze i skeniranu roznjacu direktora firme onda.


P.S. Niko nece da "zloupotrebljava" bedni .yu domen, iskreno da sam znao da cu ovakvu jebadu imati posle toliko godina ne bih ga uzeo ni da mi oni plate... ali sta je tu je, sada placam greske iz proslosti sto sam uopste imao nesto sa "nacionalnim" domen registrom. A mogao sam lepo da platim 10e godisnje za .TLD.
[ Davor Vlajkovic @ 04.07.2006. 19:14 ] @
Nema ovo veze sa patriotizmom. Ja ću prvi da slavim dan kada odluče da batale ovu nakaradnu koncepciju koja uključuje volontere i pravilnik koji definiše proces registracije koji traje do 60 dana kao normalan (?!) i počnu da rade na način koji će osigurati brzu i jednostavnu registraciju i administriranje domena po prihvatljivoj ceni.

Do tada, podržavaću svaku akciju koja ima za cilj da ih rastereti i tako ubrza proces registracije odnosno izmene DNS-ova (pogotovo ovo drugo )