[ bojanis @ 28.06.2006. 18:49 ] @
Ovako...
Imam dve pomocne tabele... U jednoj tabeli su podaci potrebni za uslovne dropdown liste u glavnoj tabeli i drugoj pomocnoj tabeli (ukoliko je u jednoj koloni izabrana jedna vrednost iz dropdown-, u drugoj koloni su ponudjene samo one koje joj odgovaraju). Dakle obican validation + offset.
Druga pomocna tabela je tabela u koju se upisuju vrednosti koje ce biti potrebne za lookup u glavnoj tabeli. U ovoj pomocnoj tabeli imam cetiti kolone: grupa, artikal (ove dve kolone su uradjene u uslovnim dropdown listama o kojima sam ranije govorio), kod, cena... U glavnoj tabeli u koloni kod stavio sam lookup u odnosu na artikal iz glavne tabele: =LOOKUP(C8;Data2!$B$2:$B$8;Data2!$D$2:$D$8) C8 je artikal u glavnoj tabeli, Data2!$B$2 - definisani artikli u pomocnoj tabeli, Data2!$D$2:$D$8 - definisani kodovi u pocnoj tabeli. Isti slucaj je i za price.
Kada sve lepo zavrsim i u glavnu tabelu pocnem da unosim vrednosti, kada izaberem artikal, polja kod i price se automatski menjaju (kako bi i trebalo) ali upisuju vrednosti koje ne pripadaju tom artiklu.
U cemu je problem?
Unapred hvala,
Poz
[ bojanis @ 28.06.2006. 19:15 ] @
Sam sam sebi resio problem... Lookup vector MORA da ima ascending redosled u tabeli :D